Hold fokus og få mere fra hånden: 3 simple råd

Har du også prøvet at gå i rundkreds omkring et jobopslag i dagevis? For til sidst, i allersidste øjeblik, at sende en ansøgning du langt fra selv var tilfreds med? Så er du ikke alene. Her er 3 gode råd til hvordan du holder dit fokus og får mere fra hånden.

Ind imellem har vi alle sådan nogle dage, hvor vi ikke rigtig kan svare på hvad tiden egentlig gik med. Men er det dén fornemmelse du har ved afslutningen af de fleste af ugens dage, er det på tide at få gjort noget ved den måde, du strukturerer din jobsøgning på.

Uanset om problemet et distraktioner og overspringshandlinger, manglende motivation, træthed eller noget helt fjerde, er det gavnligt for de fleste at få sat så mange ord og så meget struktur på tingene, at man i det mindst kan definere, hvad dagen rent faktisk er gået med.

image

1: Vend om på den rækkefølge du gør tingene i

Hvornår på dagen er du mest frisk? Det er ikke for at generalisere, men de fleste mennesker er mest friske og kreative om morgenen. Og her er et provokerende enkelt tip: Vend om på den rækkefølge du gør tingene i.

Starter du dagen med trawle jobdatabaserne - med dertil hørende distraktioner? Prøv at gøre det sidst på dagen i stedet for.

Så kan du nemlig starte dagen med den mest krævende opgave: at skrive en motiveret jobansøgning. Mentalt er det en mere udfordrende opgave end alt det rutineprægede, som du jo med fordel kan gemme til et tidspunkt, hvor du måske er knap så frisk i hovedet.

2: Overspringshandlinger skal væk

Du kan nok ikke lide at høre det her, men overspringshandlinger er ikke gode for produktiviteten. Kan du holde et nogenlunde koncentreret fokus i en eller to timer om dagen, kan du også nå helt ubegribeligt meget.

Så prøv engang at tage kontrol over din egen tid ved ...

  • at slukke for notifikationerne på mobilen og kyle den udenfor rækkevidde.
  • at kappe netforbindelsen til din computer (bruger du en Chromebook, så husk at synkronisere inden du lukker for nettet).

Så er der fred. Sæt dig ned og skriv din ansøgning.

Virker det overdrevet? Måske. Men det kan mængden af digitale forstyrrelser også være, og denne metode giver i hvert fald fred.

Der er andre (og sikkert bedre gennemtænkte) metoder til at undgå overspringshandlinger. HK har for eksempel en glimrende guide, som du finder her. Personligt foretrækker jeg bare at trække stikket.

Annonce:

image

3: 20-20 reglen, se noget horisont

Det er hårdt for øjnene at sidde foran en skærm i timevis. Flimmer for øjnene og ubehag er ikke befordrende for produktiviteten, så her er et godt tip til at undgå ubehag:

Giv øjnene en pause fra skærmen ved at holde en pause hvert 20. minut, hvor du i mindst 20 sekunder kigger ud af vinduet og fokuserer på et eller andet som er mindst 10-15 meter væk.

Det lyder måske mærkeligt, men det virker forbavsende godt. Prøv selv!

Flere gode råd

Dette blogindlæg blev oprindeligt udgivet i februar 2019, og er opdateret og ajourført i januar 2023.

Kristian Høgh Stephansen

Kristian Høgh Stephansen
24. januar 2023

Tilmeld dig Ugebrev for ledige

image

CV skabeloner, tips og tricks til din jobsøgning, ledige jobs. nyt arbejdsmarked. Du får det hele og lidt til hver tirsdag i Ugebrev for ledige.

Læs mere på Ugebrevforledige.dk eller tilmeld dig herunder.