13 gratis CV skabeloner til MS Word og PowerPoint

Curriculum Vitae er latin for "livsløb". Vi har lavet disse levnedsbeskrivelser siden Cicero, så er man lidt frisk kunne man filosofere over, at arbejdsgivere nu i 2.000 år har måttet pløje sig igennem det ene dødssyge CV efter det andet i jagten på de helt rigtige medarbejdere. Det er næsten synd for dem;-).

image

Men det lønner sig, at lave et rigtig godt CV - og at sørge for at det bliver tilrettet fra gang til gang, alt afhængig af hvilket job man søger. Der er masser af undersøgelser som viser, at mange arbejdsgivere starter med CV'et og kun kommer videre til selve ansøgningen, hvis de bliver fanget af det. Heldigvis er professionelle rekrutører noget mere grundige, men det ændrer jo ikke på, at et rigtig godt CV er vigtigt.

Hvorfor er det så svært at lave et godt CV?

Det er svært at lave et CV, som fanger. Det har blandt meget andet noget at gøre med, at man ikke altid kender sin "målgruppe" så indgående. Og så er vi nok mange, som ikke er helt trygge ved at udformningen af et CV ikke er helt fast. Der kan være store variationer, også selvom der selvfølgelig er bred konsensus om at et CV bør indeholde disse elementer:

  • Navn og kontaktoplysninger
  • Billede
  • Erhvervserfaring
  • Uddannelse(r)
  • Kurser
  • Evt. Sprog- og IT-færdigheder
  • Evt. Tillidshverv og relevante fritidsinteresser

Grundlæggende plejer man at sige, at en levnedsbeskrivelse enten kan opbygges med udgangspunkt i kronologi eller med udgangspunkt i kompetencer. Det ene er ikke bedre end det andet - og i praksis laver de fleste af os CV'er som er begge dele på samme tid.

Kristian Høgh Stephansen

Kristian Høgh Stephansen
18. november 2019

Tilmeld dig Ugebrev for ledige

CV skabeloner, tips og tricks til din jobsøgning, ledige jobs. nyt arbejdsmarked. Du får det hele og lidt til hver tirsdag i Ugebrev for ledige.

Læs mere på Ugebrevforledige.dk eller tilmeld dig herunder.

image

Annonce:

image

Download CV-skabeloner her:

Det kan lette arbejdet lidt, at tage udgangspunkt i en skabelon, når man skal lave sit CV. Vi har samlet 13 gode CV skabeloner til fri download herunder.

De er ikke hverken perfekte eller egnede til alle situationer - men det er da en start.

image

Forsiden er vigtig

Det er forsiden, som har allerstørst betydning for dit CV. Ofte vil den som modtager dit CV udelukkende se på den, og ud fra den afgøre, om resten er interessant. Det er derfor vigtigt, at du komprimerer så meget relevant information som muligt om dig selv ind på den side. Det kan være dine kernekompetencer, dine vigtigste ansættelser eller din uddannelse.

Husk også på at have en kort beskrivelse af dig selv på forsiden - noget der svarer til den korte beskrivelse af dig selv, som du har på LinkedIN. Bare et enkelt afsnit, som gør læseren klar til, hvad det er for en person de skal møde.

Søg inspiration

Se på, hvad andre har gjort med deres CV - der er intet galt i at lade sig inspirere af det.

Lav eksempelvis søgninger på Pinterest efter "resume" for at få nogle gode bud på designs og måder at opstille et CV. Eller klik på linket herunder, hvor du kan downloade skabeloner til Word og PowerPoint - lige til at indtaste dine data i.

Gør dit CV let at bruge

Du ved ikke, hvordan modtageren vil bruge dit CV. Om det skal ses på en skærm eller på print. Derfor skal du sørge for, at det fungerer på alle tænkelige enheder - også papir.

For at sikre dig, at det kan åbnes på alle typer af enheder fra mobiltelefoner til computere, er det en rigtig god ide at sende dit CV som en PDF. Ikke noget med at sende det som et Word-dokument eller andet redigerbart format. PDF holder layoutet hos modtageren, så du kan være helt sikker på at det ser ud som du har planlagt.

Men husk også på, at dit CV skal fungere på print. Derfor er alt for store farvede områder ikke nogen god ide. Test om det fungerer når du printer det ud i sort/hvid på en almindelig printer. Bliver der for store sværtede områder? Så lav det om. For hvis dit CV ender med at indgå i en jobsamtale, kan du godt regne med, at det bliver i en printet udgave.

Lav et "Brutto CV" - brug eventuelt LinkedIN

Skal du holde dit CV kort, betyder det ganske ofte, at du bliver nødt til at sortere lidt i posterne og udelade noget. Det er en umådelig god ide at lave et "brutto CV" til formålet.

Det er i essensen bare en liste over alle de tænkelige poster, som du så kan plukke i, når du udarbejder CV'et til det konkrete job du er ved at søge.

Mange vælger at lade LinkedIN være deres brutto CV. Det kan være en udmærket ide, men det afhænger af mange faktorer, om det også er det rette for dig - men det er en mulighed.

Annonce:

image