Er du jobsøgende eller arbejdsløs?

Måske er din første reaktion, at der ingen forskel er på de to titler, og at det ikke har nogen betydning. Måske opfatter du det som tilfældigt, hvordan du omtaler dig selv? Måske er du én af dem, der har luret nøglen til at skabe den mentale sundhed, og dermed er fuldt bevidst om, hvad du kalder dig selv?

Kigger du nærmere på ordene, kan du måske få øje på, at titlen jobsøgende har et positivt fokus på målet ”at få et job”, fremfor titlen arbejdsløs, som har et mere negativt fokus på det, du har mistet, dit arbejde.

Når du bruger jobsøgende som pejlemærke i dit liv, vil dit fokus være rettet mod at opnå noget, som altid vil være mere attraktivt, end at have fokus på det, du har mistet. Der er ingen tvivl om, at det bedste fundament til at skabe en forandring er et positivt motiveret udgangspunkt, der peger fremad i handling, fremfor en negativ tanke, der peger bagud. Den flytter ingenting og skaber i værste fald en selvdestruktiv adfærd.

Der er en grundlæggende psykologisk lov, der gør, at der altid er en kontrast til det, du oplever. Hver gang du oplever mørke, findes der lys. Hver gang du oplever modstand, er der fremgang et andet sted. Hver gang noget er dårligt, er der noget, der er godt.

Det paradoksale er blot, at vi så gerne vil dyrke det, der ikke virker. Vi vil så gerne undersøge det, der er svært, og finde en forklaring på det. Konsekvensen bliver som oftest den, at vores fokus ubevidst bliver fanget i det vi vil væk fra, det vi er trætte af, og det gør os blind for nye handlemuligheder.

Der er et ordsprog, der hedder, ”vi er vores tanker”. Det, du fortæller dig selv, er afgørende for dit selvværd, den energi du kan præstere, og de handlinger du gør. Når handlingerne er et produkt af dine tanker, gælder det derfor om at generere flest mulige positive tanker med fokus på håb, muligheder og motivation.

Men hvordan gør man så det, tænker du måske?

Guide til kort meditation med positivt zoom

image

Læs først teksten, og sæt dig derefter godt til rette og luk øjnene:

Tænk på det, du virkelig gerne vil opnå. Det du vil have mere af. Hvad er det?

Øv dig i at sende negative tanker videre, så du hele tiden fokuserer på noget positivt og attraktivt, som får smilet frem på læben.

Brug ca. 3-5 minutter, hvor du holder fokus.

Bagefter åbner du øjnene og noterer de 3 ting, som dine tanker kredsede mest omkring.

Luk øjnene nu, og giv dig hen til øvelsen.

Hvordan oplevede du den korte meditation? Hvad skete der?

Det kan være svært at finde roen midt i dagens øvrige gøremål, så måske skal du gentage øvelsen senere i dag, og igen i morgen. Det er helt ok.

Du kan også vælge at bruge meditationen hver eneste dag, hvis du har lyst, og på den måde træne din evne til at fokusere på det positive.

Noter de 3 vigtigste ting, som poppede op, og prioriter dem

Hvad skal der til, for at de bliver til virkelighed? Noter det, du selv kan gøre, så du ikke er afhængig af andres indsats. Noter hvornår du gør det, og hvad du får ud af at udføre handlingen, så du får skabt den rette motivation.
Kan du mærke forskel på den energi, du har nu, ift. den du havde, inden du læste denne artikel? Energien er altid langt mere positiv, når du fokuserer på det, du vil opnå, fremfor det du er træt af.

Tættere på eller længere væk fra

Et klart og tydeligt mål gør det lettere at afgøre, om dine handlinger får dig tættere på eller længere væk fra målet. Hvis du ikke ved, hvor du vil hen, kan alle veje føre ingen steder hen.

Husk også, at små skridt oftest er den hurtigste vej til store forandringer, da hjernen ikke har modstand på små justeringer, i modsætning til de radikale ændringer, som den vil forsøge at bekæmpe. Hjernen er doven og ønsker ikke forandringer, hvis den kan blive fri.

Derfor skal du snige små ændringer ind i dagligdagen, som gradvist får dig tættere på målet. Små, men vigtige daglige valg, der også bringer dig tættere på selvkærlighed og længere væk fra selvdestruktivitet. Jo bedre du bliver til at tage de daglige valg, som får dig tættere på dine mål, jo mere vil du opleve indre styrke, autenticitet og ro.

Når du har et mål, vil hjernen forsøge at hjælpe dig med at filtrere dine sanseindtryk, så du oplever, at der pludselig er mere af det, du er interesseret i. Det er det samme der sker, når du eksempelvis skifter bilmærke og pludselig bemærker hvor mange der egentlig kører i en bil magen til din. Biler du aldrig tidligere har lagt mærke til. Det, du fokuserer på, får du mere af.

Rank ryggen, sæt et mål og mød verden som jobsøgende. Når du ændrer dit mind-set, ændrer du dine følelser og handlinger.

Og før du ved af det, har du ændret dit liv. Jeg tror på, at du kan.

Billedmateriale i denne artikel: Deniz Altindas, Luca Campioni @ unsplash

Marianne Schütze

Marianne Schütze
27. marts 2017

Artiklen præsenteres i samarbejde med Din SundhedsCoach

Hos Din SundhedsCoach er det slut med forbudt, dårlig samvittighed og slankekure. Jeg lærer dig at spise en mere nærende og mættende kost, så du får energi og overskud til alle de ting, du drømmer om.

Jeg inspirerer og coacher dig til at bryde personlige overbevisninger og tankemønstre, der kan stå i vejen for opbygning af nye sunde vaner. Og så guider jeg dig til at finde din helt egen opskrift på sundhed, så du får den livsstil du drømmer om. Resten af dit liv.
Læs mere på www.dinsundhedscoach.nu

Tilmeld dig
Ugebrev for ledige

image

CV skabeloner, tips og tricks til din jobsøgning, ledige jobs. nyt arbejdsmarked. Du får det hele og lidt til hver tirsdag i Ugebrev for ledige. Tilmeld dig herunder!