Sådan automatiserer du din jobsøgning

Du kender med garanti følelsen: Du missede jobopslaget på drømmejobbet. Som jobsøgende er det noget af det mest ærgerlige, motivationsnedbrydende, regulært IRRITERENDE, der findes!

Det skal du undgå, og for ikke at stresse dig selv til et punkt, hvor du slet ikke har noget overblik, skal du have struktur på sagerne. Der skal automatiseres, hvor der automatiseres kan - og det kan der heldigvis i meget høj grad. If this then that - IFTTT blandt venner - er en onlinetjeneste, der virkelig kan hjælpe dig godt på vej med overblik og automatisering.

image

If This Then That er en onlinestjeneste, som kan forbinde apps, tjenester og enheder med hinanden.

If This Then That, ifttt.com

If This Then That (IFTTT) startede i 2011 som et lettere langhåret projekt om at skabe et system til at forbinde forskellige tjenester, og få dem til at spille sammen på måder, som den enkelte bruger selv kunne definere.

Hvad kan du bruge IFTTT til?
Som jobsøgende holder man jo et vågent øje med jobopslag fra mange, mange kilder. Dem kan du for en stor dels vedkommende samle i et regneark eller lignende ved hjælp af IFTTT.

Tjenesten kan for eksempel gøre din telefon lydløs på det tidspunkt, hvor du plejer at gå i seng. Du kan forbinde din telefon og din Google-kalender, så telefonen ikke ringer i møder.

IFTTT kan såmænd også tænde lyset for dig (hvis du har Philips Hue eller VeMo), når du nærmer dig dit hjem - eller tænde og slukke lamper i tilfældige mønstre, når du er væk. Du kan også automatisk tweete, hver gang dit yndlingshold scorer i en fodboldkamp. Og mon ikke også du kan få din telefon til at spille en nuttet fanfare, hver gang der opdages en ny exoplanet?

Jo, nørdfaktoren er stadig ret høj, men her kommer to ret gode og ret brugbare forslag til dig.

Synkronisér tweets med #jobdk til dit Google Drev

image

#jobdk er et af de mest aktive danske hashtags på twitter. Her kommer der dagligt nye, spændende jobs - men måske nok med en vis vægt på de mere kommunikations- og teknologiorienterede af slagsen.

Til gengæld er der ikke så få af disse jobs, som faktisk ikke annonceres i de traditionelle jobdatabaser - så her er der virkelig noget at holde øje med.

Men twitter er twitter, kakafonien er nogen gange altoverskyggende. Og #jobdk er i den sammenhæng ingen undtagelse. Derfor er det en fordel at have de enkelte tweets gemt i et regneark. Så er det nemlig nemt at fjerne spam og andet støj.

Synkronisér jobsøgninger fra Jobindex, Ofir m.fl.

image

I flere jobdatabaser får du muligheden for at tilgå din søgning via et RSS-feed. RSS står for “Really Simple Syndication”, og er en måde at dele (eller syndikere) indhold i XML-format fra hjemmesider på.

Desværre understøtter Jobnet ikke længere denne mulighed, men såvel Jobindex som ofir gør. De skilter ikke just med muligheden, så det kan være lidt kringlet at finde.

Men hold tungen lige i munden - her kommer en vejledning:

Brug Firefox

Allerførst: Benyt en computer til dette - og altså ikke din telefon eller tablet. Dernæst:  Brug browseren Firefox. Den understøtter RSS feeds uden behov for at installere nogen former for tredjepartssoftware.

Firefox fungerer på alle operativsystemer, og er gratis og open source. Du kan downloade den via mozilla.org/da/firefox/.

Lav nu din søgning i eksempelvis Jobindex. Når du er tilfreds højreklikker du et neutralt sted på skærmen (ikke på et billede eller lignende).

image

Vælg "Vis sideoplysninger" og gå til Fanebladet "Feeds":

image

Markér feedet på listen - så kommer knappen "Abonner" frem. Klik på knappen.

Nu vises dit feed:

image

Nu har du adressen på feedet! Markér den og kopiér fra adresselinjen:

image

Sådan synkroniserer du et rss-feed med Google Drev via IFTTT:

For at synkronisere RSS-feedet med et regneark i Google drev, kan du benytte denne applet: https://ifttt.com/applets/TubZDriG-rss-to-google-sheets/

image
Udfyld adressen til feedet og specificér eventuelt hvad regnearket skal hedde og hvor det skal gemmes i dit Google Drev.

Dine egne opskrifter?
Finder du selv på gode og anvendelige opskrifter, er vi mange der vil være taknemmelige, om du ville dele dem med os andre i grupperne på Google+ og facebook.

God (og struktureret) jobjagt:-)
Kristian Høgh Stephansen

Kristian Høgh Stephansen
10. september 2018