Gem din LinkedIn-profil som PDF
Hvis du er en af dem som vedligeholder et CV på LinkedIn, har du måske også være irriteret over, at du skulle skrive alting igen når du vil sende det til en arbejdsgiver. Men du kan faktisk spare besværet, og få LinkedIn til at gemme det som en PDF for dig.
Funktionen er sådan set ikke ny – men den er heller ikke nem at finde. Det kan man godt undre sig over, for det er virkelig praktisk og tidsbesparende for dig som bruger.
For at få dit CV ud som PDF skal du:
- Logge på LinkedIn og gå til din profil – det kan du gøre ved at klikke på vis profil eller bare på dit billede (du kan også bare klikke her). Hermed kommer du automatisk ind i på det skærmbillede, hvor du kan redigere profilen
- Klik på ”Gem som PDF”
- Og så … gemmer den en PDF af dit CV
Det du får frem, er ganske nydeligt formateret med en venstre margen som indeholder navn, relevante links, sprog, certificeringer og publikationer – og så en brødtekst med din introduktion og de jobs og uddannelser du har indtastet. Det sidste er inklusiv de beskrivelser du har skrevet af dem.
Udover at det er rart at kunne få ud som PDF (på trods af problemerne der opridses længere nede i denne artikel) så hjælper PDF-formateringen også til, at du ser din LinkedIn-profil på en bedre måde. Det er som om, den nye formatering får det du skriver til at fremstå … anderledes. Det kan give anledning til en sund revision af profilen. Og det kan aldrig skade.
Tre ting der ikke er godt nok
Ikke for at være krævende, men … der er altså også nogle ting i denne feature som kunne være bedre. Sådan nogle småting som ville flytte det fra at være ”ret fedt” til ”awesome!”.
1. Sprogforbistring
Det første og største problem er sproget. Og det på flere planer. For det første er alle overskrifterne på engelsk – selvom min profil og mit CV er på dansk. Så det hedder contact, languages, summary og experience fremfor kontaktoplysninger, sprogkundskaber, introduktion og erfaring. Det virker lidt fjollet.
Endnu værre bliver det, hvis du har oprettet dit CV på flere sprog. Hvis du f.eks. har det på både dansk og engelsk, men dansk er dit primære sprog, så kan du kun eksportere det danske som PDF. Ingen mulighed for at vælge at eksportere dit sekundære sprog.
2. Hvor er mit billede?
Det er vigtigt at have et godt billede på sin LinkedIn-profil, og det er tit også en god ide at have et billede på sit CV. Hvorfor medtager LinkedIn så ikke mit billede i PDF-udgaven? Det burde ikke være så svært.
3. Brutto og netto
Når man sender sit CV til en arbejdsgiver er det tit en god ide at fremhæve nogle erfaringer fremfor andre. I Ugebrev for Ledige har vi tit fremhævet fordelene ved at have et ”brutto-CV” man plukker fra – og så tilpasse det til den enkelte ansøgning.
LinkedIn er det oplagte brutto-CV. Her står alt oplistet. Så hvis de virkelig ville gøre ”Gem som PDF” smart, så skulle de have en menu, hvor jeg kunne vælge hvilke af mine jobs, uddannelser og andre erfaringer jeg ville have med. Og her også f.eks. lade mig medtage de anbefalinger som folk der kender mig har skrevet. Det ville virkelig være godt.
Men når det er sagt – så er ”Gem som PDF” altså smart. Kunne bare være endnu smartere.
Adam Bindslev
5. november 2018