Bliv mere effektiv i din jobsøgning: Brug Jobagenter!

Bruger du jobagenter i din jobsøgning? Hvis ikke, så læs lige med her. Jobagenter kan nemlig gøre dit liv som jobsøgende noget nemmere. Din jobsøgning kan blive meget mere effektiv, og slipper for at bruge timevis på at søge efter jobs i diverse jobdatabaser.

Som alle andre jobsøgende. laver du garanteret den samme søgning om og om igen på de samme jobdatabaser. Det kan man næsten blive sindssyg af - og heldigvis er der hjælp at hente:

Stort set alle jobdatabaser har indbygget en funktionalitet til at oprette jobagenter. Men hvad er en jobagent?

Det er en agent, der holder øje med nye jobmuligheder inden for præcis det område, der interesserer dig. Når jobagenten har fundet relevante jobs til dig, vil den sende en e-mail med diverse jobmuligheder, som du har udtrykt ønske for.

image

Funktionaliteten er stort set ens på alle jobportaler. Man laver sin egen søgning, og kan så vælge ”gem som jobagent, ”opret jobagent”, ”gem søgning” eller noget lignende. Her indtaster man så sin e-mail, og vælger, hvor tit man ønsker at modtage en mail med jobmuligheder. Derefter modtager man en mail hver gang der kommer nye job, der passer til ens søgekriterier.

De tre store databaser: jobnet.dk, ofir.dk og jobindex.dk har alle velfungerende funktionalitet til formålet. På Jobnet.dk kan du tilmled vælge at få daglige eller ugentlige mails.

image
image
image

En jobagent er kun så god som din søgning

Der er særligt en bestemt problemstilling, som er væsentlig for hvor god og brugbar din jobagent er: Den søgning der ligger bag.

Du kan gå glip af utrolig mange jobmuligheder, hvis din søgning ikke er god nok. Prøv dig frem med forskellige søgeord og avancerede søgeværktøjer til du finder den søgning, der passer dig.  

Lav ikke en jobagent på søgeord, der giver ganske få resultater – udvid i stedet din søgning for at få flere jobmuligheder. Hvis din søgning kun giver 2 resultater på Jobnet, har du ikke ramt et område, hvor der kommer nye jobs særlig tit. Det er bedre at udvide søgningen lidt og få flere resultater.

Hvis ikke du modtager noget fra dine jobagenter, kan det have flere årsager. Dels kan du have lavet for smalle søgninger, og så skal du overveje at udvide dem. Det kan også være, at de ender i din mappe for uønsket post. Så sørg for at få dem fisket op derfra.

Læs også dette blogindlæg med tips til avanceret søgning i Jobnet.

Andre databaser

Nu er Jobnet jo langt fra den eneste database med ledige jobs – tværtimod. Der findes mange andre. Nogle er store og generelle, andre er små og mere nicheprægede, eksempelvis inden for bestemte brancher.

De store som ofir.dk og jobindex.dk kan give dig virkelig mange jobs inden for forskellige brancher. Søgemulighederne er helt de samme som på Jobnet, men også på de andre jobdatabaser kan du lave jobagenter, gemme søgninger og lignende.

Der findes også en lang række af andre jobdatabaser, som er rettet særligt mod brancher eller uddannelse. Der kommer tit nye til (nogle forsvinder også). Du kan finde en god og lang opdateret liste over jobdatabaser på jobfisk.dk.

Har du prøvet CV-databaser?

Du har sikkert allerede indtastet dit CV i Jobnet – for det skal du jo, hvis du er ledig. Men husk på, at også mange af de kommercielle jobdatabaser samtidig fungerer som en stor CV-database for virksomheder, som hungrer efter nye medarbejdere. Så også her kan du med fordel indtaste dit CV. Dels giver det endnu et sted, hvor en potentiel arbejdsgiver kan finde dig – og dels giver det nogle af systemerne en mulighed for at tilpasse søgninger, så de passer på din profil.

Bruger du mobil-apps?

Du gider måske ikke at sidde med computeren hver gang du skal søge efter job – eller du er måske tit på farten og bruger derfor en del tid på din mobil. Det er der råd for – du kan sagtens søge efter jobs på mobilen, da de store jobdatabaser har udviklet apps til din mobil.

Her er et udsnit af nogle applikationer til jobsøgning, du kan hente:

Se hvordan de fungerer på mobilen i videoen forneden.

Martin Harboe Olesen

Martin Harboe Olesen
15. august 2016