Nyledige.dk og IT Optimiser har udviklet dette kursus, der er målrettet dig, som stiler mod en specialistfunktion indenfor SAP. Du får sammenlagt 6 ugers intensiv træning og undervisning i SAP og op til 8 ugers virksomhedspraktik i en SAP-virksomhed.

Med dette SAP-kursus åbnes dørene for en karriere, som over tid kan føre dig på et eventyr rundt om i verden. Det kan enten ske ved at du bliver headhuntet til en virksomhed enten herhjemme eller i udlandet. Sidstnævnte kan eksempelvis ske hos en af de danske virksomheder, der har datterselskaber i mange andre lande.

Mere end 77% af verdens samlede BNP er i berøring med et SAP system. Det betyder med andre ord, at de største virksomheder og de største brands benytter SAP. Det samme gør sig gældende i Danmark, hvor eksempelvis Danfoss, Grundfos, Lego, Vestas, Arla, Novo Nordisk og Carlsberg benytter SAP.
Bo Telén Andersen, partner hos IT Optimiser

Allerede i dag er der stor mangel på SAP-specialister. Det viser erfaringerne fra IT Optimiser, der formidler, rekrutterer og headhunter SAP konsulenter, SAP Specialister og SAP ledere til nogle af Danmarks største virksomheder.

IT Optimiser’s seneste undersøgelse viser, at der yderligere vil mangle mellem 800 – 1200 SAP konsulenter over de næste 10 år.

Efterspørgslen på SAP-specialister er nemlig højere end nogensinde før, og tilgangen af nye specialister halter langt bagefter.

Hvilke SAP-virksomheder kan du komme i praktik hos?

Listen over virksomheder som gerne vil aftage SAP Finans (FI/CO) specialister (i form af praktik og / eller fastansættelse) igennem dette forløb er lang.

Flere end 30 danske virksomheder har indtil videre vist interesse for at ansætte kandidater, som har gennemført og bestået forløbet. Det forventes at yderligere kommer til over de kommende uger og måneder.

Blandt de deltagende virksomheder er blandt andre Coop, DSV, Grundfos, EY og AAK.

Mulighed for op til 8 ugers praktik i en SAP-virksomhed

Du har mulighed for op til hele 8 ugers praktik med henblik på efterfølgende fastansættelse i en SAP-virksomhed. Dine muligheder afhænger af flere omstændigheder. 

For at høre mere om netop dine muligheder skal du kontakte os - du kan eksempelvis bede os om at ringe dig op ved at udfylde denne formular

Vi glæder os til at høre fra dig. 

Yderst tilfreds med Nylediges hjælpsomme service og kommunikation, både ift. den konkrete undervisning, samt den (minimale) administrative kontakt jeg har haft med Nylediges administration.
Rune, kursist hos Nyledige.dk
image

Gennemsnitsalderen for en SAP-specialist er omkring halvtreds. Og eftersom det tager relativt lang tid at uddanne nye specialister, er der både et stort behov i markedet og gode jobmuligheder for dig med kompetencer på SAP-området.

Download e-brochure

image

Forløbet er udviklet i samarbejde med SAP, Edutasia og IT Optimiser

image

IT Optimiser formidler, rekrutterer og headhunter SAP-specialister til både faste stillinger og freelanceopgaver. Konsulenthuset har en omfattende database og et unikt netværk af danske og internationale SAP-specialister og SAP-ledere, hvor fokus er at sikre det bedste match og skabe den bedste løsning for virksomheden.

image

Edutasia er Danmarks største producent af e-learning og læringsteknologi, og er desuden godkendt AMU-skole og SAP Partner.

Planlagte kursusforløb

 • Aarhus

  17. januar 2022

  • SAP-JKONS-6455-170122-ECO-AAR-DA

   • Starter 17. januar 2022
   • Slutter 25. februar 2022
   • Dette kursus er på dansk
  • Fremmøde

   • 17. januar
   • 18. januar
   • 19. januar
   • 20. januar
   • 21. januar
   • 25. februar
  • ECO Park

   Bautavej 1A
   8210 Århus V

Skal vi ringe dig op?

Ja, tak - jeg vil gerne vide mere om, hvordan jeg kommer på SAP Juniorkonsulent

Er du jobkonsulent?

Du kan tilmelde en borger til et kursusforløb, hvis du på forhånd har aftalt det med vedkommende og har fået tilladelse til at overføre borgerens personoplysninger til Nyledige.

Jobkonsulent: Reservér plads til en borger på SAP-JKONS

Formularens oplysninger overføres til Nyledige.dk via en sikker, krypteret forbindelse.
Vær meget opmærksom på, at du som databehandler har et ansvar for borgerens personoplysninger.
Du skal sikre dig på forhånd, at du har hjemmel til at tilmelde borgeren.

Når du reserverer en plads til en borger på et kursus, har vi brug for nogle oplysninger om borgeren. Vi skal bruge borgerens fødselsdato, navn og adresse. Vi skal også have borgerens e-mail adresse og et telefonnummer, så vi kan komme i kontakt med vedkommende.

Vi behandler oplysningerne forsvarligt og fortroligt, men både du og borgeren skal være opmærksomme på, at vi i nogle tilfælde har brug for at kunne dele dem med andre. Det kan f.eks. være den samarbejdspartner, som står for afholdelsen af kurset, eller det kan være underviseren på kurset.

Du kan læse mere om Nyledige.dks persondatapolitik her (åbner i en ny fane)

Jobcenter

Kursus

Borger

Kursusplan

Uge 1-2 | Sådan er SAP opbygget

Vi lægger hårdt ud. Du skal regne med at få to særdeles interessante, men også arbejdskrævende, uger. Den første uge vil der være fysisk undervisning alle ugens fem hverdage, mens du skal regne med en enkelt tilstedeværelsesdag i forløbets anden uge.

Først lærer du om grundlæggende navigation i SAP på brugerniveau, hvorefter du får en indflyvning til hele SAP-universet.

Her introduceres du i særdeleshed til SAP Finance, som du senere i forløbet skal specialisere dig indenfor.

På tilstedeværelsesdage tilrettelægges undervisningen som klassisk klasseundervisning med brug af dansk og engelsksproget materiale i form af opgavekompendie, e-læring og e-bøger.

Uge 3-6 | SAP specialisering og -certificering

Du skal nu igennem et videregående forløb, der gør dig endnu stærkere frem mod at tage det anerkendte SAP certifikat og gøre dig klar til virksomhedspraktikken.

I løbet af modulets 4 uger skal du specialisere og dygtiggøre dig indenfor SAP Finans. Du får planlagt dit helt eget læringsforløb (Learning Journey) og får fuld adgang til SAP Learning Hub Solution Edition indenfor finansområdet.

Vi hjælper med at planlægge dit forløb efter dine ønsker, men se alligevel en række forslag til typiske forløb herunder.

Vi hjælper med at planlægge dit forløb efter dine ønsker, men dit forløb skal munde ud i en SAP Certified Application Associate-certificering indenfor SAP ERP 6.0. Du har mulighed for at tilvælge en række ekstramoduler efter behov og interesser - se kursusplanen herunder.

Uge 7-10 | Virksomhedspraktik, 4 uger

I praktikforløbet får du en grundig indføring i virksomheden og dens forretningsgange. Det handler selvfølgelig især om at opnå indsigt i virksomhedens brug af SAP.

Vi tilstræber, at du i din praktikperiode især vil komme til at arbejde med det fagområde indenfor SAP, som du interesserer dig særligt for.

Det er samtidig det område, som du efter virksomhedspraktikken vil specialisere dig indenfor.

Virksomhedspraktikken skal både give dig nødvendig fagindsigt, og være med til at klargøre dig til at arbejde med de specialiserede fagmoduler senere i forløbet.

Uge 11-14 | Virksomhedspraktik mhbp. fastansættelse

Alt afhængig af, hvor godt du klarer dig på forløbet og om dit Jobcenter godkender det, har du mulighed for yderligere 4 ugers praktik.

Hvis du eksempelvis er nyuddannet / dimmitend med en videregående uddannelse har du med en en ny forsøgsordning mulighed for at deltage i virksomhedspraktik i op til 8 uger.

Her forudsættes det dog:

1) at du som minimum har gennemført en kort videregående uddannelse.

2) at du ikke har haft ordinær beskæftigelse inden for din uddannelses faglige område efter, du er blevet færdiguddannet.

3) at arbejdsopgaverne i praktikken ligger inden for områder, hvor du kan bruge din uddannelse.

Øger SAP kurset mine jobmuligheder?

image

Det korte svar er ja - på Jobnet.dk er der i reglen altid i omegnen af 4-800 ledige jobs for dig, der har kompetencer inden for SAP.

Se et lille udsnit af det aktuelle udbud af ledige jobs for dig med SAP-kompetencer herunder.

Regionale postivlister

SAP Kurser er godkendt på de regionale positivlister for:

image
 • Østjylland
 • Sydjylland
 • Fyn
 • Sjælland (271)

Bor du i Hovedstadsregionen, i Nordjylland eller Vestjylland, kan kurset også godkendes via de regionale lister, da kurset er godkendt i de tilstødende regioner.

Er du interesseret i kurset, men bor et sted i landet, hvor det ikke er godkendt? Kontakt os for råd og vejledning.

Min oplevelse med nyledige.dk, lige fra tilmelding på kurset, afviklingen, instruktøren, guideningen og afsluttende test med bevis, var aldeles positiv. Flere ledige fortjener, at kunne vælge jeres ukomplicerede kursustilbud.
Berit, kursist hos Nyledige.dk

SAP Certified Application Associate

SAP ERP Finance - Financial Accounting

Del 1

 • SAP Financial & Management Accounting Basics

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP Assessment

 • Business Processes in Financial Accounting

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP E-bookSAP Live Access

Del 2

 • Basics of Customizing for Financial Accounting

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP E-bookSAP Live Access

 • Financial Accounting Customizing I

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP E-book

 • Financial Accounting Customizing II

  SAP ClassroomSAP E-book

 • Parallel Accounting and Reporting

  SAP ClassroomSAP E-book

 • Asset Accounting

  SAP ClassroomSAP E-bookSAP Live Access

 • Individual Account Closing

  SAP ClassroomSAP E-bookSAP Live Access

 • Financial Reporting

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP E-bookSAP Live Access

 • New General Ledger Accounting

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP E-book

Certificering

 • SAP CertificeringSAP Certified Application Associate

Det betyder ikonerne:

Hvert kursus i kursusplanen er forsynet med et eller flere ikoner. Disse ikoner fortæller hvilke typer indhold, det enkelte kursus indeholder.

Herunder kan du se hvad de enkelte ikoner betyder:

SAP E-learningE-learning

SAP ClassroomVirtuelt klasserum

SAP AssessmentTest

SAP E-bookE-bøger

SAP Live AccessSAP Live Access

SAP CertificeringCertificering

Nyledige.dk er Danmarks første og eneste SAP-partner med mulighed for at tilbyde attraktive uddannelser til ledige via SAP’s nye People to Work-initiativ. Og blot den anden europæiske partner uden for Tyskland!

 • Helt nyt certificeringsprogram.
 • Initiativet er unikt i Danmark.
 • Eneste udbyder af godkendt jobrettet uddannelse på SAP-området.
 • Undervisning og kursusmateriale på dansk.
 • Mulighed for certificering på alle niveauer.

Er du ikke ledig?

Du kan overveje at gennemgå dette grundkursus fra Edutasia i SAP. SAP-kurset tilgås som e-learning og giver adgang til en række film, teorisider, interaktive øvelser og tests.

Det er kortfattet og let at gå til - og efter gennemførsel kan det benyttes som opslagsværk. Du har adgang til kurset i et helt år.

Also available in English

Læs mere om det her

Valgfrie ekstramoduler:

 • SAP EHP 7 for SAP ERP 6.0: Learning Map for Localizations

  SAP E-learning

 • SAP Financial Closing Cockpit 2.0: Learning Map for Application Consultants

  SAP E-learning

 • SAP Financial Consolidation 10.1: Learning Map for Application Consultants

  SAP E-learning

 • Intercompany Reconciliation

  SAP E-learning

 • SAP EHP 7 for SAP ERP 6.0: Learning Map for Consultants in Billing and Revenue Innovation Management

  SAP E-learning

 • Convergent Charging 4.0: Learning Map for Consultants in SAP Hybris Billing

  SAP E-learning

 • Prepare for SAP S/4HANA:

  New General Ledger Accounting (in SAP ERP) for SAP S/4HANA Adopters

  SAP ClassroomSAP E-bookSAP Live AccessSAP Assessment

 • SAP Billing and Revenue Innovation Management:

  Financial Contract Accounting (FI-CA)

  SAP ClassroomSAP E-bookSAP Live Access

Reservér en plads på KURSUS

Når du reserverer en plads på et kursus, har vi brug for at indsamle nogle oplysninger om dig. Vi skal bruge din fødselsdato, dit navn og din adresse. Vi skal også have din e-mail adresse og et telefonnummer, så vi kan komme i kontakt med dig.

Afhængigt af din situation skal vi også bruge oplysninger om dit Jobcenter (hvis du er ledig) eller din arbejdsplads (hvis du er i job).

Vi behandler dine oplysninger forsvarligt og fortroligt, men gør opmærksom på, at vi har i nogle tilfælde har brug for at kunne dele dem med andre. Det kan være en jobkonsulent, som skal bevilge kurset; det kan være den samarbejdspartner, som står for afholdelsen af kurset; eller det kan være underviseren på kurset.

Du kan læse mere om Nylediges persondatapolitik her (åbner i en ny fane)

Hvilken beskrivelse passer på dig?

  • Når du selv betaler for kurset, skal du ikke udfylde mere på denne side.
   Du kan fortsætte til næste side.

Udfyld og indsend formularen med dine personlige oplysninger - så reserverer vi en plads til dig