For tiden udbyder vi desværre ikke dette forløb.

På nuværende tidspunkt kender vi desværre ikke kommende opstartsdatoer eller -lokationer.

Hold øje med denne side eller vores profiler på Facebook, Instagram eller LinkedIn for at få besked, når vi igen kan udbyde forløbet.

Nyledige.dk og IT Optimiser har udviklet dette kursus, der er målrettet dig, som stiler mod en specialistfunktion indenfor SAP. Du får sammenlagt 6 ugers intensiv træning og undervisning i SAP, en SAP specialistcertificering og 4 ugers efterfølgende virksomhedspraktik i en SAP-virksomhed.

Med dette SAP-kursus åbnes dørene for en karriere, som over tid kan føre dig på et eventyr rundt om i verden. Det kan enten ske ved at du bliver headhuntet til en virksomhed enten herhjemme eller i udlandet. Sidstnævnte kan eksempelvis ske hos en af de danske virksomheder, der har datterselskaber i mange andre lande.

Mere end 77% af verdens samlede BNP er i berøring med et SAP system. Det betyder med andre ord, at de største virksomheder og de største brands benytter SAP. Det samme gør sig gældende i Danmark, hvor eksempelvis Danfoss, Grundfos, Lego, Vestas, Arla, Novo Nordisk og Carlsberg benytter SAP.
Bo Telén Andersen, partner hos IT Optimiser

Allerede i dag er der stor mangel på SAP-specialister. Det viser erfaringerne fra IT Optimiser, der formidler, rekrutterer og headhunter SAP konsulenter, SAP Specialister og SAP ledere til nogle af Danmarks største virksomheder.

IT Optimiser’s seneste undersøgelse viser, at der yderligere vil mangle mellem 800 – 1200 SAP konsulenter over de næste 10 år.

Efterspørgslen på SAP-specialister er nemlig højere end nogensinde før, og tilgangen af nye specialister halter langt bagefter.

Hvilke SAP-virksomheder kan du komme i praktik hos?

Listen over virksomheder som gerne vil aftage specialister indenfor SAP SD (salg og supply chain) og SAP MM (Indkøb) i form af praktik og / eller fastansættelse igennem dette forløb er lang.

Flere end 30 danske virksomheder har indtil videre vist interesse for at ansætte kandidater, som har gennemført og bestået forløbet. Det forventes at yderligere kommer til over de kommende uger og måneder.

Blandt de deltagende virksomheder er blandt andre Coop, DSV, Grundfos, EY og AAK.

4 ugers praktik i en SAP-virksomhed

Udover kursus og certificering som SAP specialist, får du 4 ugers praktik med henblik på efterfølgende fastansættelse i en SAP-virksomhed.

For at høre mere om netop dine muligheder skal du kontakte os - du kan eksempelvis bede os om at ringe dig op ved at udfylde denne formular

Vi glæder os til at høre fra dig. 

Hvad laver en SAP konsulent?

 • Evner at forklare problemstillinger og løsninger på dem til medarbejdere såvel som kunder.
 • Forbereder og udarbejder analyser til nye projekter og forretningsgange.
 • Sikrer at IT-platformen er velkørende, både for interne brugere og eksterne
  interessenter.
 • Giver support til kollegaer/kunder.

Typiske arbejdsopgaver for en SAP konsulent

 • Customisering, uddannelse og undervisning af medarbejdere og support.
 • Udvikling i systemerne til understøtning og implementering af nye processer.
 • Hjælpe med videreudvikling og ibrugtagning af ny funktionalitet.
 • Support og hjælp til vedligeholdelse af det eksisterende system.
 • Hjælpe med udviklingen af nye moduler og opgaver i SAP blandt andet ved hjælp af kurser, selvstudium, SAP-manualer og noter.
 • Support af interne brugere af systemet.
 • Brugerdokumentation.
 • Definition af interfaces mod eksterne systemer.
image

Gennemsnitsalderen for en SAP-specialist er omkring halvtreds. Og eftersom det tager relativt lang tid at uddanne nye specialister, er der både et stort behov i markedet og gode jobmuligheder for dig med kompetencer på SAP-området.

Download e-brochure

image

Forløbet er udviklet i samarbejde med SAP, Edutasia og IT Optimiser

image

IT Optimiser formidler, rekrutterer og headhunter SAP-specialister til både faste stillinger og freelanceopgaver. Konsulenthuset har en omfattende database og et unikt netværk af danske og internationale SAP-specialister og SAP-ledere, hvor fokus er at sikre det bedste match og skabe den bedste løsning for virksomheden.

image

Edutasia er Danmarks største producent af e-learning og læringsteknologi, og er desuden godkendt AMU-skole og SAP Partner.

Yderst tilfreds med Nylediges hjælpsomme service og kommunikation, både ift. den konkrete undervisning, samt den (minimale) administrative kontakt jeg har haft med Nylediges administration.
Rune, kursist hos Nyledige.dk

Der er pt. ingen planlagte kursusforløb

Skal vi ringe dig op?

Ja, tak - jeg vil gerne vide mere om, hvordan jeg kommer på SAP Juniorkonsulent

Kursusplan

Uge 1-2 | Sådan er SAP opbygget

Vi lægger hårdt ud. Du skal regne med at få to særdeles interessante, men også arbejdskrævende, uger. Den første uge vil der være fysisk undervisning alle ugens fem hverdage, mens du skal regne med en enkelt tilstedeværelsesdag i forløbets anden uge.

Først lærer du om grundlæggende navigation i SAP på brugerniveau, hvorefter du får en indflyvning til hele SAP-universet.

Her introduceres du i særdeleshed til indkøb (procurement), som er et af de områder du senere i forløbet kan vælge at specialisere dig indenfor.

På tilstedeværelsesdage tilrettelægges undervisningen som klassisk klasseundervisning med brug af dansk og engelsksproget materiale i form af opgavekompendie, e-læring og e-bøger.

Uge 3-6 | SAP specialisering og -certificering

Du skal nu igennem et videregående forløb, der gør dig endnu stærkere frem mod at tage det anerkendte SAP certifikat og gøre dig klar til virksomhedspraktikken.

I løbet af modulets 4 uger skal du specialisere og dygtiggøre dig indenfor SAP. Du får planlagt dit helt eget læringsforløb (Learning Journey) og får fuld adgang til SAP Learning Hub Solution Edition indenfor enten indkøb (HUB073 - Procurement & Networks) eller lager, produktion og salg (HUB076 - IoT & Digital Supply Chain).

Vi hjælper med at planlægge dit forløb efter dine ønsker, men se alligevel en række forslag til typiske forløb herunder.

Vi hjælper med at planlægge dit forløb efter dine ønsker, men dit forløb skal munde ud i en SAP Certified Application Associate-certificering indenfor SAP ERP 6.0. Du har mulighed for at tilvælge en række ekstramoduler efter behov og interesser - se kursusplanen herunder.

Uge 7-10 | Virksomhedspraktik, 4 uger

I praktikforløbet får du en grundig indføring i virksomheden og dens forretningsgange. Det handler selvfølgelig især om at opnå indsigt i virksomhedens brug af SAP.

Vi tilstræber, at du i din praktikperiode især vil komme til at arbejde med det fagområde indenfor SAP, som du interesserer dig særligt for.

Det er samtidig det område, som du efter virksomhedspraktikken vil specialisere dig indenfor.

Virksomhedspraktikken skal både give dig nødvendig fagindsigt, og være med til at klargøre dig til at arbejde med de specialiserede fagmoduler senere i forløbet.

Sublimt - man får utroligt meget ud af at sidde sammen med andre kursister. Vores lærer Vagn har været helt fantastisk tålmodig med os alle. Vagn har været genial til at finde andre forklaringsmåder hvis en af os ikke kunne gennemskue første gang. Ingen brok, men god humor, godt humør og super hjælpsom:-)
Lonny, kursist på SAP ERP introkursus

Øger SAP kurset mine jobmuligheder?

image

Det korte svar er ja - på Jobnet.dk er der i reglen altid i omegnen af 4-800 ledige jobs for dig, der har kompetencer inden for SAP.

Se et lille udsnit af det aktuelle udbud af ledige jobs for dig med SAP-kompetencer herunder.

Regionale postivlister

SAP Juniorkonsulent er godkendt på de regionale positivlister for:

image
 • Fyn
 • Sydjylland

Bor du på Sjælland, i Øst- eller Vestjylland , kan kurset også godkendes via de regionale lister, da kurset er godkendt i de tilstødende regioner.

Er du interesseret i kurset, men bor et sted i landet, hvor det ikke er godkendt? Kontakt os for råd og vejledning.

 • jobsoegning-kurser_01.png
 • jobsoegning-kurser_02.png
 • jobsoegning-kurser_03.png
 • jobsoegning-kurser_04.png

Kursusforløb indenfor SAP indkøb / procurement:

SAP ERP Procurement (Material Management)

Del 1

 • SAP ERP Business Process Basics and Navigation

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP Assessment

 • Purchase-to-Pay Processing in SAP ERP

  SAP E-learningSAP Assessment

Del 2

 • Processes in Procurement

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP E-bookSAP Live AccessSAP Assessment

 • Inventory Management and Physical Inventory

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP E-bookSAP Live AccessSAP Assessment

 • Invoice Verification

  SAP ClassroomSAP E-bookSAP Live AccessSAP Assessment

 • Purchasing

  SAP ClassroomSAP E-bookSAP Live AccessSAP Assessment

 • Cross-Functional Customizing in Materials Management

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP E-bookSAP Live AccessSAP Assessment

 • Consumption-Based Planning and Forecasting

  SAP ClassroomSAP E-bookSAP Live AccessSAP Assessment

Certificering

 • SAP CertificeringSAP Certified Application Associate

Det betyder ikonerne:

Hvert kursus i kursusplanen er forsynet med et eller flere ikoner. Disse ikoner fortæller hvilke typer indhold, det enkelte kursus indeholder.

Herunder kan du se hvad de enkelte ikoner betyder:

SAP E-learningE-learning

SAP ClassroomVirtuelt klasserum

SAP AssessmentTest

SAP E-bookE-bøger

SAP Live AccessSAP Live Access

SAP CertificeringCertificering

Nyledige.dk er Danmarks første og eneste SAP-partner med mulighed for at tilbyde attraktive uddannelser til ledige via SAP’s nye People to Work-initiativ. Og blot den anden europæiske partner uden for Tyskland!

 • Helt nyt certificeringsprogram.
 • Initiativet er unikt i Danmark.
 • Eneste udbyder af godkendt jobrettet uddannelse på SAP-området.
 • Undervisning og kursusmateriale på dansk.
 • Mulighed for certificering på alle niveauer.

Er du ikke ledig?

Du kan overveje at gennemgå dette grundkursus fra Edutasia i SAP. SAP-kurset tilgås som e-learning og giver adgang til en række film, teorisider, interaktive øvelser og tests.

Det er kortfattet og let at gå til - og efter gennemførsel kan det benyttes som opslagsværk. Du har adgang til kurset i et helt år.

Also available in English

Læs mere om det her

Kursusforløb indenfor lager, produktion og salg med SAP

SAP ERP Sales and Distribution

Del 1

 • SAP ERP Business Process Basics and Navigation

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP Assessment

 • Order-to-Cash Processing in SAP ERP

  SAP E-learningSAP Assessment

 • Manage digital transformation with SAP SolutionManager

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP E-bookSAP Live AccessSAP Assessment

Del 2

 • Business Process in Sales and Distribution

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP E-bookSAP Assessment

 • Sales Processing in SAP ERP

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP E-bookSAP Live AccessSAP Assessment

 • Delivery Processing in SAP ERP

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP E-bookSAP Assessment

 • Pricing in Sales and Distribution

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP E-bookSAP Live AccessSAP Assessment

 • Billing in SAP ERP

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP E-bookSAP Live AccessSAP Assessment

 • Cross-Functional Customizing in Sales and Distribution

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP E-bookSAP Assessment

Certificering

 • SAP CertificeringSAP Certified Application Associate

SAP ERP Production Planning and Manufacturing

Del 1

 • SAP ERP Business Process Basics and Navigation

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP Assessment

 • Plan-to-Produce Processing in SAP ERP

  SAP E-learningSAP Assessment

 • SAP ERP Planning and Manufacturing Overview

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP E-book

Del 2

 • Basic Data for Manufacturing and ProductManagement

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP E-bookSAP Live Access

 • Production Planning in ERP

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP E-book

 • Production Orders

  SAP E-learningSAP ClassroomSAP E-book

 • Capacity Evaluation & Leveling in ECC

  SAP E-book

Certificering

 • SAP CertificeringSAP Certified Application Associate

Reservér en plads på KURSUS

Når du reserverer en plads på et kursus, har vi brug for at indsamle nogle oplysninger om dig. Vi skal bruge din fødselsdato, dit navn og din adresse. Vi skal også have din e-mail adresse og et telefonnummer, så vi kan komme i kontakt med dig.

Afhængigt af din situation skal vi også bruge oplysninger om dit Jobcenter (hvis du er ledig) eller din arbejdsplads (hvis du er i job).

Vi behandler dine oplysninger forsvarligt og fortroligt, men gør opmærksom på, at vi har i nogle tilfælde har brug for at kunne dele dem med andre. Det kan være en jobkonsulent, som skal bevilge kurset; det kan være den samarbejdspartner, som står for afholdelsen af kurset; eller det kan være underviseren på kurset.

Du kan læse mere om Nylediges persondatapolitik her (åbner i en ny fane)

Hvilken beskrivelse passer på dig?

  • Når du selv betaler for kurset, skal du ikke udfylde mere på denne side.
   Du kan fortsætte til næste side.

Udfyld og indsend formularen med dine personlige oplysninger - så reserverer vi en plads til dig