Kursus i scrum for dig, som ønsker at lære mere om agile udviklingsmetoder og projektledelse. Scrum er en af de mest udbredte og globalt anerkendte agile udviklingsmetoder inden for projektledelse.

Scrum er en iterativ samarbejdsmetode, der er designet til at optimere et teams opgaveudførsel, på en bæredygtig og langsigtet måde, uden at give afkald på fleksibilitet, kreativitet og innovative løsninger. Dermed er det kompetencer, der i stigende grad efterspørges i moderne virksomheder på tværs af brancher, hvilket ses i flere jobopslag.

Jeg er lige blevet ringet op - jeg fik jobbet! Mit absolutte drømmejob! Godt jeg fik taget den "lille" uddannelse - er sikker på det har betydet en del at jeg kunne tilføje det til mit cv.
Vurderet til 5 af 5
Mette Clausen, kursist på Projektledelse med Scrum

Akademiuddannelse med opstartsgaranti

Akademimodulet udbydes med opstartsgaranti.

Dermed kan du være sikker på, at kurset afholdes med start og slut på de oplyste datoer.

Udbydes i samarbejde med UCL

image

Projektledelse på akademiniveau udbydes af UCL i samarbejde med Nyledige.dk. UCL er en statslig uddannelsesinstitution med udbudsret til at levere uddannelser på akademiniveau.

image

Skal vi ringe dig op?

Ja, tak - jeg vil gerne vide mere om, hvordan jeg kommer på Projektledelse med Scrum

Om kurset i Scrum

Dette scrum kursus er en variant af akademimodulet i projektledelse, hvor der lægges særlig vægt på agile metoder i forhold til projektstyring og projektledelse. Det betyder, at du som kursist skal gennemgå materiale om praksis og centralt anvendte teorier og metoder indenfor projektledelse, mens de sidste 2 uger er dedikeret til undervisning i Scrum.

Du skal derfor være indstillet på, at undervisningen på denne uddannelse er mere intens og at du får lidt mere travlt, end hvis du vælger det rene akademimodul.

Læs mere om akademimodulet i projektledelse her.

Er du ikke berettiget til 6 ugers jobrettet uddannelse? Så skal du i stedet vælge Projektledelse, agil projektledelse og projektøkonomi, som figurerer på de fleste regionale positivlister.

I tvivl om noget? Ring på 70 22 72 26 for at høre mere om dine muligheder.

Undervisningen foregår på dansk, men hovedparten af kursusmaterialet er på engelsk.

Forløbet varer seks uger, med et vægtet indhold af teori, praktiske øvelser og cases. På den sidste kursusdag har man mulighed for at opnå en certificering som Scrum Master Certificering (SMC), hvilket er en naturlig videreførsel af det lærte.

Du får tilsendt manual og adgang til et omfattende videomateriale. Desuden har man muligheden for at tage en Scrum Fundamentals Certificering (SFC), hvilket sikrer at er forberedt til kurset.

Manualen "Scrum Body of Knowledge" vil sammen med et opgavehæfte og en case være det gennemgående materiale, der benyttes på kurset.

Målgruppe

Alle firmaer og projekter har en vis grad at kompleksitet og forandring i opgavesammenhængen, og her er de lærte kompetencer relevante, også uden at den pågældende virksomhed anvender Scrum eller ej. De værktøjer og teknikker, der læres, kan anvendes i både teams og til personlig planlægning, også uden hele Scrum metoden bringes i spil.

Scrum benyttes i stigende grad i projekter og drift inden for vidt forskellige brancher og virksomheder, både relateret til IT, men også i stigende grad i almindelig produktion, produktudvikling, salg og service.

Kurset henvender sig til alle, som ønsker værktøjer og processer til at kunne arbejde i et fokuseret og effektivt flow, og samtidigt med, dig der ønsker at blive bedre til at indgå i forskellige former for teamsamarbejde eller dem der arbejder med facilitering af udviklingen af teams. Men også til alle der ønsker forståelse for et alternativ til topstyring og fastlåste planer.

Kurset er særligt relevant, hvis man ønsker indsigt og kompetencer inden for agile samarbejdsmetoder for dermed at kunne være stand til at implementere Scrum, arbejde som Scrum Master eller blot ønsker at kunne indgå effektivt som deltager i et Scrum Team.

Sådan kommer du på kursus

Det er enkelt at tilmelde dig uddannelsesforløbet - vi hjælper dig med det hele. Find først den ønskede startdato herunder og reservér en plads ved at klikke på den grønne knap.

Du vil blive bedt om at angive Jobcenter samt dit navn, adresse, fødselsdato og kontaktinformation. 

Vi reserverer efterfølgende pladsen på holdet med det samme, og kontakter dig hurtigst muligt for det videre forløb.

Søger du om kurset gennem din A-kasse (jobrettet uddannelse) skal du også sende os en udfyldt og underskrevet AR237-blanket (find den her) samt dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring.

Krav til dokumentation er eksamensbevis for højest fuldførte uddannelse, samt et CV, der dokumenterer minimum 2 års relevant erhvervserfaring.

Opfylder du ikke adgangskravene til akademiuddannelsen, skal der laves en realkompetencevurdering. Kontakt os for mere information.

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på info@nyledige.dk eller telefon 7022 7226.

  • jobsoegning-kurser_01.png
  • jobsoegning-kurser_02.png
  • jobsoegning-kurser_03.png
  • jobsoegning-kurser_04.png

Adgangskrav

For at blive optaget på akademimodulet, skal du først og fremmest have mindst to års erhvervserfaring.

Dernæst skal du have gennemført en af nedenstående uddannelser:

  • Relevant erhvervsuddannelse (EUD)
  • Grunduddannelse for voksne (GVU)
  • Gymnasial uddannelse (STX, HTX, HHX)
  • Anden relevant uddannelse på mindst samme eller højere niveau end ovenstående

Opfylder du ikke kravene?
Du kan også blive optaget på dine realkompetencer, hvis de anerkendes som svarende til adgangsbetingelserne. Det afklares ved en individuel vurdering – kontakt os for mere information.

Hvad er Scrum?

Scrum er en agil udviklingsmetode, som oprindeligt blev benyttet i forbindelse med udvikling af software. At softwareudviklingsprojekter kan løbe løbsk er ingen nyhed. Denne type projekter består af natur af komplicerede og uforudsigelige processer.

I virkeligheden kan de kun sjældent passes ind i traditionelle vandfaldsmodeller, som forudsætter et komplet overblik over alle projektets processer. For sådan fungerer softwareudvikling ikke. Det er for eksempel mere reglen end undtagelsen, at kravspecifikationer ændrer dig i løbet af processen, ligesom teknologivalg og værktøjer kan have en stærk gennemgående indvirkning på hele projektet.

Scrum søger at imødegå disse mange usikkerheder ved netop ikke at anskue udviklingsprocessen som lineær. I stedet omfavnes det ukendte ved for eksempel ikke at fastsætte rækkefølge - og dermed heller ikke startpunkt - af aktiviteter.

Adskillige ledere og beslutningstagere har gennem tiderne haft endog meget svært ved at forstå Scrum. De er dog i reglen blevet klogere. For benyttes Scrum rigtigt er metoden kort og godt god for forretningen. Den fostrer glade og motiverede medarbejdere som arbejder fokuseret sammen i flow, og har for længst vist sig at være umådelig effektiv.

Var først skeptisk vedrørende at blive undervist via e-learning, især da det er flere år siden jeg sidst har siddet på skolebænken. Men blev positivt overrasket. Der var god interaktion med lærerne, godt læse materiale, man kunne se videoerne igen og igen, indtil man havde forstået det meste :-)
Pia, kursist på Projektledelse med Scrum

Jobmuligheder

image

Der er altid ledige jobs for dig med kompetencer indenfor agile processer og Scrum. Herunder ses et lille udsnit af de aktuelle udbud af ledige jobs via Jobnet.dk.

Hvor i landet er kurset godkendt?

National positivliste

Projektledelse er godkendt som jobrettet uddannelse, og fremgår af den nationale positivliste.

Er du berettiget til jobrettet uddannelse, er det din A-kasse som skal godkende din deltagelse. Læs mere om jobrettet uddannelse her.

image

Regionale positivlister

Akademimodulet Projektledelse (37518) fremgår desuden af de regionale positivlister for:

image
  • Hovedstaden (381)
  • Fyn
  • Sydjylland
  • Østjylland
  • Vestjylland

Bor du i Nordjylland, Sjælland eller Bornholm kan kurset også godkendes via de regionale lister, da disse er tilstødende til regioner, hvor kurset er godkendt.

Reservér en plads på KURSUS

Når du reserverer en plads på et kursus, har vi brug for at indsamle nogle oplysninger om dig. Vi skal bruge din fødselsdato, dit navn og din adresse. Vi skal også have din e-mail adresse og et telefonnummer, så vi kan komme i kontakt med dig.

Afhængigt af din situation skal vi også bruge oplysninger om dit Jobcenter (hvis du er ledig) eller din arbejdsplads (hvis du er i job).

Vi behandler dine oplysninger forsvarligt og fortroligt, men gør opmærksom på, at vi har i nogle tilfælde har brug for at kunne dele dem med andre. Det kan være en jobkonsulent, som skal bevilge kurset; det kan være den samarbejdspartner, som står for afholdelsen af kurset; eller det kan være underviseren på kurset.

Du kan læse mere om Nylediges persondatapolitik her (åbner i en ny fane)

Hvilken beskrivelse passer på dig?

    • Når du selv betaler for kurset, skal du ikke udfylde mere på denne side.
      Du kan fortsætte til næste side.

Udfyld og indsend formularen med dine personlige oplysninger - så reserverer vi en plads til dig