Projektledelse
Godkendt akademimodul for ledige
I moderne organisationer og virksomheder udgør projekter ofte en del af pulsen i det daglige arbejde. Hvis man vil udfylde en lederrolle her, er viden om projektledelse og projektstyring en nødvendighed. Her er uddannelsen for dig, som vil have papir på din viden om projektstyring og projektledelse.
- Kursus for ledige - uden egenbetaling
- Godkendt på den nationale positivliste, nr. 37518 (A-kasse)
- Godkendt på alle de regionale positivlister (Jobcenter)
- Adgang til jobsøgningskurser - også efter forløbet
- Fjernundervisning: Kom på kursus uanset hvor du bor
- Pris til Jobcentret: DKK 10.750 ekskl. taksameter
Pris: Godkendes af jobcenter
- Nyledige.dk
- Kurser
- Ledelse, projektledelse og kommunikation
- Projektledelse, akademimodul for ledige
På dette akademimodul lærer du om projekter. Du lærer om forskellige projektmetoder og teorier – og vi går i dybden med de forskellige faser i projektet: start af projekt, projektinitiering, produktion og afslutning af projekt. For hver fase vil vi se på, hvilke processer og arbejdsopgaver der er tilknyttet fasen, hvilke typer af dokumenter der indgår og hvad det kræver at gå videre til næste fase.
Ups - vi kan ikke vise dig videoen
Du skal tillade personlige cookies for at se den.
Udbydes i samarbejde med UCL
Projektledelse på akademiniveau udbydes af UCL i samarbejde med Nyledige.dk. UCL er en statslig uddannelsesinstitution med udbudsret til at levere uddannelser på akademiniveau.
Planlagte kursusforløb
Online
11. november 2024
PL-10183-111124-FU-DA
- Starter 11. november 2024
- Slutter 20. december 2024
- Dette kursus er på dansk
E-learning
Dette kursus afvikles som ren e-learning uden tilstedeværelsesundervisning. Der er tilknyttet en online mentor gennem hele forløbet
Skal vi ringe dig op?
Ja, tak - jeg vil gerne vide mere om, hvordan jeg kommer på Projektledelse
Er du jobkonsulent?
Du kan tilmelde en borger til et kursusforløb, hvis du på forhånd har aftalt det med vedkommende og har fået tilladelse til at overføre borgerens personoplysninger til Nyledige.
Om uddannelsesforløbet
I moderne organisationer og virksomheder arbejder man meget ofte projektorienteret. Projekter udgør en del af pulsen i organiseringen af det daglige arbejde, og hvis man ønsker at arbejde i en ledelsesrolle vil projektledelse og projektstyring ofte være en af tilgangene til det.
Når det kommer til den daglige ledelse af projektet i produktionsfasen er der mange måder at angribe det på som projektleder. I dette kursus tager vi udgangspunkt i de agile ledelsesprincipper.
Du vil eksempelvis blive præsenteteret for konkrete værktøjer fra Scrum-metoden. Værktøjer som du vil kunne drage nytte af i mange forskellige typer af opgaver fremover i dit arbejdsliv.
På akademimodulet lærer du...
- om praksis og centralt anvendte teorier og metoder indenfor projektstyring og projektledelse
- om hvordan du enklest tilegner dig en forståelse for den enkelte organisationens situation og omgivelser
- om betydningen af organisatorisk forståelse i rollen som leder af projekter
- om hvordan du kombinerer og anvender teorier og metoder inden for projektstyringsområdet
- om hvordan du konkret skaber overblik over forskellige projekttyper
- om at kunne vurdere praksisnære problemstillinger og justere arbejdsgange og arbejdsprocesser i relation til projektformål og delmål
- om at kunne formidle praksisnære problemstillinger og løsningsmuligheder til projektets interessenter
- om at kunne indsamle empiri og relatere denne til egen organisation og egne ledelsesmæssige forhold, udfordringer og tiltag på relevant måde
- om at kunne indgå naturligt i udviklingsorienterede og/eller tværfaglige arbejdsprocesser inden for projektledelsesområdet
- om at kunne udvikle egen ledelsespraksis inden for projektledelse, som udgangspunkt for at identificere egne læringsbehov
Sådan kommer du på kursus
Det er enkelt at tilmelde dig uddannelsesforløbet - vi hjælper dig med det hele. Find først den ønskede startdato herunder og reservér en plads ved at klikke på den grønne knap.
Du vil blive bedt om at angive Jobcenter samt dit navn, adresse, fødselsdato og kontaktinformation.
Vi reserverer efterfølgende pladsen på holdet med det samme, og kontakter dig hurtigst muligt for det videre forløb.
Søger du om kurset gennem din A-kasse (jobrettet uddannelse) skal du også sende os en udfyldt og underskrevet AR237-blanket (find den her) samt dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring.
Krav til dokumentation er eksamensbevis for højest fuldførte uddannelse, samt et CV, der dokumenterer minimum 2 års relevant erhvervserfaring.
Opfylder du ikke adgangskravene til akademiuddannelsen, skal der laves en realkompetencevurdering. Kontakt os for mere information.
Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på info@nyledige.dk eller telefon 7022 7226.
Uddannelsesplan
Indledning, projekttyper og projektorganisation
I første modul handler det om at få de helt grundlæggende begreber på plads. Forståelse for hvad et projekt er, hvilke typer af projekter der findes, og hvordan et projekt klassisk er organiseret. Det handler om at forstå de interne og eksterne roller som omgiver projektet og kunne gå til det på bedst mulige måde fra starten.
Initiativfase / opstart
Et projekt starter med en ide og et ønske om en forandring. Som projektleder er det kritisk, at du forstår hvad målet med projektet er og hvilke kommisorium du har at arbejde indenfor.
Projektplan
Når målet er fastlagt og de overordnede rammer er på plads er det op til projektlederen at få sat det i system og skabt det som kaldes ”Projektinitieringsdokumentet”. Det er det vi arbejder med i fjerde modul, hvor vi ser på tidsplaner, gantt-diagrammer, budgetter og risikoanalyser.
Gennemførsel af projekt – Agile metoder (Scrum)
I sidste ende handler projektet om at få skabt den forandring som var grunden til initiativet. Om at få udført projektet. Vi ser på metoder du kan stå for den daglige ledelse i projektet, og hvordan du kan bruge Agile metoder (eksemplificeret med Scrum) til at lave en mere fleksibel og smidig tilgang til det daglige arbejde.
Projektkommunikation og afslutning af projekt
Dit vigtigste ledelsesværktøj er kommunikationen, og det at kommunikere effektivt i et projekt er uhyre betydningsfuldt. Du har at gøre med mange forskellige interessenter med hver deres mål og behov for kommunikation. I femte modul lærer du at lave en kommunikationsplan – og så ser vi på, hvordan du afslutter dit projekt.
Opgave og eksamen
Undervejs i forløbet har deltagerne udarbejdet en skriftlig opgave, der tager udgangspunkt i egen praksis. Dette er udgangspunktet for at gå til eksamen, hvor opgaven skal fremlægges med brug af de teorier som er blevet gennemgået på kurset.
Adgangskrav
For at blive optaget på akademimodulet, skal du først og fremmest have mindst to års erhvervserfaring.
Dernæst skal du have gennemført en af nedenstående uddannelser:
- Relevant erhvervsuddannelse (EUD)
- Grunduddannelse for voksne (GVU)
- Gymnasial uddannelse (STX, HTX, HHX)
- Anden relevant uddannelse på mindst samme eller højere niveau end ovenstående
Opfylder du ikke kravene?
Du kan også blive optaget på dine realkompetencer, hvis de anerkendes som svarende til adgangsbetingelserne. Det afklares ved en individuel vurdering – kontakt os for mere information.
Eksamen
Kurset afsluttes med en mundtlig eksamen med udgangspunkt i et kort projekt, hvor du gennemgår en praksiscase og demonstrerer dit kendskab til projektledelse og projektstyring.
Hvor i landet er kurset godkendt?
National positivliste
Projektledelse er godkendt som jobrettet uddannelse, og fremgår af den nationale positivliste.
Er du berettiget til jobrettet uddannelse, er det din A-kasse som skal godkende din deltagelse. Læs mere om jobrettet uddannelse her.
Regionale positivlister
Akademimodulet Kommunikation i Praksis (37477) fremgår desuden af de regionale positivlister for:
- Fyn
- Sydjylland
- Østjylland
- Vestjylland
- Sjælland
Bor du i Nordjylland eller i Hovedstadsområdet kan kurset også godkendes via de regionale lister, da disse er tilstødende til regioner, hvor kurset er godkendt.