Forandringsledelse
Godkendt akademimodul for ledige
Akademiuddannelse for dig som vil arbejde med forandringsledelse. Vil du have ansvar for forandringsprocesser i dit næste job, er Forandringsledelse et godt sted at starte.
- Kursus for ledige - uden egenbetaling
- Godkendt på den nationale positivliste, nr. 37519 (A-kasse)
- Godkendt på alle de regionale positivlister (Jobcenter)
- Opstartsgaranti
- Adgang til jobsøgningskurser - også efter forløbet
- Fjernundervisning: Kom på kursus uanset hvor du bor
- Pris til jobcentret: DKK 23.520 ekskl. moms
Ingen egenbetaling
- Nyledige.dk
- Kurser
- Ledelse, projektledelse og kommunikation
- Forandringsledelse, akademimodul for ledige
Verden forandrer sig, og virksomheder og organisationer er nødt til at følge med - eller endnu bedre gå forrest. Forandringsledelse er et fag der handler om at stå i spidsen for forandring. At gå forrest og sikre, at forandringen også bliver rodfæstet i organisationen. Fordi alt for mange forandringsprojekter strander halvvejs. Oftest på grund af mangelfuld ledelse.
Ups - vi kan ikke vise dig videoen
Du skal tillade personlige cookies for at se den.
Akademikurser med opstartsgaranti
Kurset udbydes med opstartsgaranti.
Dermed kan du være sikker på, at kurset afholdes med start og slut på de oplyste datoer.
Udbydes i samarbejde med UCL
Ledelse i praksis på akademiniveau udbydes af UCL i samarbejde med Nyledige.dk. UCL er en af tre statslige uddannelsesinstitutioner med udbudsret til at levere uddannelser på akademiniveau.
Skal vi ringe dig op?
Ja, tak - jeg vil gerne vide mere om, hvordan jeg kommer på Forandringsledelse
Om uddannelsesforløbet
Forandringsledelse er også et fag for alle der ønsker at arbejde med ledelse. Indenfor alle brancher er der behov for forandringsledelse. Indenfor alle niveauer af lederskab er der bro for et kendskab til at implementere og lede forandring. Du får kendskab til de gængse modeller for forandringsledelse, forandringskommunikation, lederens rolle og læringens betydning for forandringer.
På akademimodulet lærer du...
- om forandringsledelsens centrale teorier
- om de ledelsesmæssige krav og forventninger
- om værktøjer til at planlægge og implementere forandringer
- om kommunikationens betydning
- om grundlæggende forandringspsykologi
- at analysere og vurdere problemstillinger i relation til forandringsprocesser
- at kunne vurdere ledelsesformer i forhold til forandringsledelse
- at kunne vurdere løsningsmodeller
- at udføre forandringsledelse i praksis
- at bruge kommunikation som forandringsværktøj
- af formidle relevant information til interessenterne
Uddannelsesforløbet afsluttes med en mundtlig eksamen på baggrund af en skriftlig erhvervscase.
Forandringsledelse: Opbygning
Akademimodulet udbydes som fjernundervisning med tilhørende e-learning.
Som studerende vil du få adgang til et omfattende bibliotek af e-learning, hvor du gennem video, tekst og opgaver kan gennemgå emnerne i akademimodulet i dit eget tempo og på den måde som passer dig bedst.
Du vil desuden få adgang til et læringsmiljø, hvor du løbende vil få sparring fra din underviser – individuelt og tilpasset dit behov.
Undervejs vil underviseren præsentere supplerende materialer og give dig opgaver med tilhørende feedback.
Dermed kombinerer vi fleksibiliteten i e-learning med den mere traditionelt styrede undervisning og sikrer, at du får det maksimale udbytte af forløbet.
Adgangskrav
For at blive optaget på akademimodulet, skal du først og fremmest have mindst to års erhvervserfaring.
Dernæst skal du have gennemført en af nedenstående uddannelser:
- Relevant erhvervsuddannelse (EUD)
- Grunduddannelse for voksne (GVU)
- Gymnasial uddannelse (STX, HTX, HHX)
- Anden relevant uddannelse på mindst samme eller højere niveau end ovenstående
Opfylder du ikke kravene?
Du kan også blive optaget på dine realkompetencer, hvis de anerkendes som svarende til adgangsbetingelserne. Det afklares ved en individuel vurdering – kontakt os for mere information.
Jobrettet uddannelse
Udbudt som en del af Akademiuddannelsen i ledelse, og figurerer på den landsdækkende positivliste med akademikode 37519.
Eksamen
Forløbet afsluttes med en mundtlig eksamen, som tager udgangspunkt i den projektopgave som du skal udarbejde i forbindelse med kurset. Projektopgaven tager udgangspunkt i den erhvervscase, som du har arbejde med i hele forløbet.
Når du har bestået den afsluttende eksamen, tildeles du 10 ECTS - point fra akademiuddannelsen i ledelse, ligesom der naturligvis også udstedes kursusbevis.
Sådan kommer du på kursus
Det er enkelt at tilmelde dig uddannelsesforløbet - vi hjælper dig med det hele. Find først den ønskede startdato herunder og reservér en plads ved at klikke på den grønne knap.
Du vil blive bedt om at angive Jobcenter samt dit navn, adresse, fødselsdato og kontaktinformation.
Vi reserverer efterfølgende pladsen på holdet med det samme, og kontakter dig hurtigst muligt for det videre forløb.
Søger du om kurset gennem din A-kasse (jobrettet uddannelse) skal du også sende os en udfyldt og underskrevet AR237-blanket (find den her) samt dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring.
Krav til dokumentation er eksamensbevis for højest fuldførte uddannelse, samt et CV, der dokumenterer minimum 2 års relevant erhvervserfaring.
Opfylder du ikke adgangskravene til akademiuddannelsen, skal der laves en realkompetencevurdering. Kontakt os for mere information.
Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på info@nyledige.dk eller telefon 7022 7226.
Uddannelsesplan
Hvad er forandring?
Vi taler meget om forandring i organisationer og virksomheder – men hvad er egentlig forandring, hvad skaber forandring og hvad kræver det af os. Vi ser på typer af forandringer, og arbejder med at indentificere de forandringer som den enkelte vil arbejde med i kurset.
Forandringsmodeller og teorier
I dette modul bliver du introduceret til de grundlæggende modeller for forandringsledelse, og vi ser på ligheder og forskelle mellem modellerne. Med udgangpunkt i modellerne analyserer vi forskellige forandringscases.
Lederens rolle i forandringen
Som leder er det vigtigt at du går foran i forandringen. Vi ser på de forskellige roller og ledelsesmodeller der er særligt relevante i en periode med forandring i virksomhed og organisation.
Kommunikation
Kommunikation er altid vigtigt for lederen, men i forandringsledelsen er det af kritisk betydning at du kommunikerer rigtigt. Kommunikationen er det ene element der kan betyde forskel på succes og fiasko i en forandringsproces. Vi ser på forskellige kommunikationsteorier og dykker ned i konkrete metoder og værktøjer.
Læring og udvikling
Det siger sig selv, at forandring altid vil indebære noget nyt. Noget som skal læres. Det er din opgave som leder at skabe grobund for denne læring, og være med til at lave en organisation, hvor læring kan forankres og fremelskes. I dette modul ser vi på de forskellige teorier omkring læring, innovation og udvikling af organisationen i forandringsprocessen.
Erhvervscase og eksamen
Undervejs i forløbet har deltagerne udarbejdet en lille konkret erhvervscase, der tager udgangspunkt i egen praksis. Dette er udgangspunktet for at gå til eksamen, hvor erhvervscasen skal analyseres med brug af de teorier som er blevet gennemgået på kurset.
Hvor i landet er kurset godkendt?
National positivliste
Forandringsledelse er godkendt som jobrettet uddannelse, og fremgår af den nationale positivliste.
Er du berettiget til jobrettet uddannelse, er det din A-kasse som skal godkende din deltagelse. Læs mere om jobrettet uddannelse her.
Regionale positivlister
Akademimodulet i Forandringsledelse (37519) fremgår ikke pt. af de regionale positivlister.
Kurser som ikke fremgår af de de regionale positivlister, kan ikke uden videre godkendes gennem dit Jobcenter. Men giv os et ring på 7020 7226, og hør om dine muligheder.