Fremtidens kontormedarbejder
Office, AI og Automatisering
Styrk dine digitale kompetencer, og bliv fortrolig med de mange nye muligheder med AI.
Udbydes som fjernundervisning, og er særligt målrettet dig, som foretrækker denne undervisningsform - eller dig, som ikke bor i en af de større byer.
- Godkendt jobrettet uddannelse (A-kasse)
- Sammensat forløb af 17 AMU-kurser
- Et års fuld adgang til Microsoft Office 365 er inkluderet i kurset
- Fjernundervisning. Kom på kursus uanset hvor du bor
- Dansksproget undervisning og kursusmateriale
- Adgang til jobsøgningskurser - også efter forløbet
- Der udstedes AMU-bevis for beståede AMU tests
- Nyledige.dk
- Kurser
- AMU
- Fremtidens kontormedarbejder - Office, AI og Automatisering
Her er forløbet for dig, som har behov for at styrke dine digitale kontorkompetencer. Vi klæder dig på, så du mestrer de mange nye muligheder med AI. Derudover får du helt styr på Excel, Word og resten af Office 365.
Det moderne kontorarbejde er i rivende udvikling.
Kunstig intelligens og digitale værktøjer ændrer ikke bare, hvordan vi kommunikerer og samarbejder. De ændrer også på den måde vi organiserer vores tid, løser vores opgaver og skaber værdi på arbejdspladsen.
For at kunne følge med – og føle sig godt klædt på til fremtidens jobfunktioner – er det vigtigt både at have styr på de klassiske kontorprogrammer som Excel og Word og være nysgerrig på nye teknologier som kunstig intelligens og automatisering.
Dette forløb er skabt med netop det for øje. Her får du mulighed for at opbygge og styrke dine kompetencer gennem seks forskellige tematiske pakker, der hver især dykker ned i et område, som er aktuelt og relevant for dig, der arbejder, eller gerne vil arbejde, med administrative og merkantile opgaver.
Ups - vi kan ikke vise dig videoen
Du skal tillade personlige cookies for at se den.

AMU-Priser:
AMU-pris: DKK 6.206 (ikke ledige som opfylder kravene for voksenuddannelse)
Fjernundervisning (uden for AMU-målgruppe samt ikke ledige som ikke opfylder kravene for voksenuddannelse): DKK 23.155,31
Kursusprisen er taksameterbestemt ved jobrettet uddannelse og ved godkendelse gennem jobcenteret..

Et års fuld adgang til Microsoft Office 365 er inkluderet i kurset.
Planlagte kursusforløb
Online
19. maj 2025
GRLIT-10732-190525-FU-DA
- Starter 19. maj 2025
- Slutter 2. juli 2025
- Dette kursus er på dansk
E-learning
Dette kursus afvikles som ren e-learning uden tilstedeværelsesundervisning. Der er tilknyttet en online mentor gennem hele forløbet
Skal vi ringe dig op?
Ja, tak - jeg vil gerne vide mere om, hvordan jeg kommer på Grundlæggende IT
Er du jobkonsulent?
Du kan tilmelde en borger til et kursusforløb, hvis du på forhånd har aftalt det med vedkommende og har fået tilladelse til at overføre borgerens personoplysninger til Nyledige.

Fjernundervisning
Forløbet er for dig som ønsker at blive fortrolig med de grundlæggende funktioner i Office 365. Det forudsættes, at du har lidt erfaring med brug af computer og Internet, da en del af kurset foregår som fjernundervisning.
Din underviser støtter og hjælper dig igennem hele forløbet.
Er du i tvivl om noget? Ring til os på 7022 7226 eller skriv til os på info@nyledige.dk.

Kursusmateriale på dansk
Kursusmaterialet på dette forløb er dansksproget
Edutasia er en af landets største producenter af e-learning og læringsteknologi med mere end tyve års erfaring med håndtering og gennemførsel af e-learning og fjernundervisning.

Du skal benytte din egen PC på kursusforløbet
Du skal benytte din egen PC, når du skal på kursus. Du skal bruge den i undervisningen samt til at løse AMU-prøver med.

Skal din arbejdsgiver betale?
Bemærk venligst, at hvis din arbejdsgiver skal betale for forløbet, skal du bede denne om at gennemføre tilmeldingen via voksenuddannelse.dk.
Kontakt os endelig på telefon 7022 7226, hvis du har spørgsmål.
Øger kurset mine jobmuligheder?
Kompetencer indenfor kontorsoftware - særligt tekstbehandling, regneark og e-mail - er forudsætninger for at kunne bestride kontorjobs. Det gælder også for mange andre typer jobs, selvom det ikke altid er defineret præcist i jobannoncerne.
Der er normalt mellem 900 og 1.500 ledige jobs for dig med gode kompetencer indenfor kontorsoftware. Se lille udsnit af dem herunder.
Undervisningsplan
Der er mulighed for reguleringer i forhold til tidsplanen, efter dialog mellem underviser og deltagere hvis der opstår behov for ændringer.
Undervisningsplanen består af perioder med både selvstudier og online tilstedeværelse, som tilgås via Mit Nyledige. Onlinemøder afvikles over Microsoft Teams.

Om AMU tests
Hvert fag i forløbet afsluttes med en officiel AMU-test. Testen giver dig ikke blot en afslutning på undervisningen, men dokumenterer også dine nyerhvervede færdigheder.
Resultatet indgår som et konkret bevis i din kompetenceprofil, som du kan vise frem for nuværende og kommende arbejdsgivere. På den måde bliver dine styrker tydelige, og du står stærkere, når du skal søge nye udfordringer eller forhandle dine opgaver.

Er du ikke interesseret i alle forløbets kurser?
Vælger du alle fagene varer forløbet 29 dage over knap 6 uger. Er du ikke interesseret i alle kurserne i forløbet har du mulighed for at nøjes med at vælge enkelte fag – enten hos os eller en anden godkendt AMU-institution.
Kontakt os for yderligere information.
Hvor i landet er kurset godkendt?
National positivliste
Kurset i grundlæggende IT er godkendt som jobrettet uddannelse, og fremgår af den nationale positivliste.
Er du berettiget til jobrettet uddannelse, er det din A-kasse som skal godkende din deltagelse. Læs mere om jobrettet uddannelse her.
Kontorpakker - Tilbage til Office

I dette modul arbejder vi med nogle af de mest brugte digitale værktøjer i det moderne kontorarbejde. Fokus er på at styrke dine færdigheder i programmer, du bruger (eller kommer til at bruge) i hverdagen – og gøre dig mere effektiv og sikker i din digitale værktøjskasse.
Vi ser blandt andet på, hvordan du kan bruge regneark til at organisere og analysere data, hvordan du laver flotte og overskuelige præsentationer, og hvordan grafik kan løfte dine dokumenter i tekstbehandling.
Derudover lærer du, hvordan du kan bruge e-mail og kalender smartere, så du får bedre styr på både kommunikation og planlægning.
Når du har gennemført modulet kan du…
- Have kendskab til MS Office-pakken.
- Forstå synergien mellem de forskellige programmer.
- Have forståelse for at anvende Word, Excel, PowerPoint og Outlook i en professionel sammenhæng.
Oprette og anvende regneark (49825)
Deltageren kan oprette nye og redigere eksisterende regneark samt foretage flytning og kopiering heraf under hensyntagen til regnearkets opbygning.Deltageren kan desuden sortere og filtrere data i eksempelvis kundelister, lageroptegnelser, prislister eller varefortegnelser.AMU-pris: DKK 208Anvendelse af præsentationsprogrammer (44373)
Deltageren kan fremstille grafisk præsentationsmateriale med præsentationsprogrammer, f.eks. til foredrag, informationsskærme og salgspræsentationer. Deltageren kan anvende værktøjets layoutprincipper på et grundlæggende niveau og kan tilrettelægge præsentationen på en hensigtsmæssig måde i forhold til formålet og virksomhedens behov.
AMU-pris: DKK 416
Brug af grafik i et tekstbehandlingsprogram (47212)
Deltageren kan inden for rammerne af tekstbehandlingsprogrammets muligheder indsætte, placere og bearbejde billeder til fx opslag, produktblade eller dokumentation samt indsætte og redigere programmets grafiske objekter, herunder fx tekstbokse, figurer og diagrammer. Endvidere kan deltageren anvende programmets tegneværktøjer til fx oprettelse, formatering, rotation, spejlvending og gruppering af objekter.
AMU-pris: DKK 208
Effektiv anvendelse af e-mail- og kalendersystemer (40749)
Deltageren kan effektivt og hensigtsmæssigt håndtere daglige kommunikationsrutiner gennem anvendelse af e-mails fx automatiseringer ved afsendelse og modtagelse af e-mails. Deltageren kan sikre møde- og aftaleaktiviteter gennem anvendelse af kalendersystemet fx håndtering af flere kalendere, udgivelse af kalendere og mødeplanlægning.Deltageren kan følge egne og andres arbejdsopgavers gennemførelse ved hjælp af opgavestyring fx påmindelser, organisering og deling.
AMU-pris: DKK 208
Præsentationsteknik, møder og webinarer

Dette modul handler om, hvordan du kommunikerer klart, overbevisende og professionelt – både internt og eksternt i en virksomhed. Vi arbejder med teknikker til at styrke din præsentation, håndtere konflikter konstruktivt og tilpasse sproget, så det passer til virksomhedens tone og kultur.
Du får konkrete værktøjer til at formidle dine budskaber med større gennemslagskraft – uanset om du står foran et mødelokale, deltager i en svær samtale, eller skriver en besked til kolleger eller kunder.
Vi taler også om, hvordan sprogpolitik kan bruges aktivt i hverdagen, så kommunikationen bliver både effektiv og ensartet.
Når du har gennemført modulet kan du…
- Have forståelse for professionel kommunikation.
- Have kendskab til forskellige kommunikationsmodeller.
- Planlægge, opsætte og gennemføre en præsentation.
- Have viden om sprogets betydning for organisationens branding og kultur.
- Have viden om forebyggelse og håndtering af konflikter.
Præsentationsteknik i administrative funktioner (44396)
Deltageren kan i forbindelse med administrative funktioner selvstændigt planlægge, forberede, gennemføre en effektiv præsentation af et konkret emne eller projekt ved anvendelse af hensigtsmæssige præsentationsteknikker og præsentationsværktøjer, udvalgt på baggrund af målgruppen for præsentationen. Efter præsentationen kan deltageren evaluere forløbet, ved brug af selvevaluering eller gennem deltagerevaluering.AMU-pris: DKK 624Møde- og webinartilrettelæggelse (49773)
Efter kurset kan du tilrettelægge og udføre administrative funktioner i forbindelse med møder og webinar samt foretage den fornødne administrative opfølgning herpå. Efter kurset kan du vurdere valg af mødetype, arbejdsform i forhold til mødeformål, former for virtuelle præsentationer med videre samt udarbejde tids- og handlingsplan, dagsorden og program for konferencer. Efter kurset kan du reducere risikoen for at anvendelsen af de digitale værktøjer rammes af tekniske problemer, fejlbetjening og andet, som vil påvirke afviklingen negativt, og deltageren kan facilitere den tekniske afvikling af online møder.
AMU-pris: DKK 416
Konflikthåndtering og forandringer (5 dage)

I dette modul sætter vi fokus på de forandringer, der følger med, når nye digitale kommunikationsformer skal implementeres på arbejdspladsen. Det kan for eksempel være nye platforme til møder, webinarer eller intern kommunikation – og det kræver både teknisk forståelse og evnen til at håndtere de menneskelige aspekter af forandring,
Du lærer, hvordan man planlægger og faciliterer møder og webinarer, så de bliver effektive og engagerende. Og hvordan man som medarbejder aktivt kan bidrage til at få nye digitale arbejdsgange godt i spil.
Vi taler om mødekultur, forandringsparathed og hvordan man skaber tryghed og klar kommunikation i en tid med digital omstilling.
Når du har gennemført modulet kan du...
- Lede et digitalt eller fysisk møde.
- Have kendskab til professionel forberedelse af møder.
- Anvende digitale møde / webinar-værktøjer som Teams eller Zoom.
- Have forståelse for udfordringerne i implementeringen af nye teknologier og samarbejdsværktøjer.
Kommunikation og konflikthåndtering - service (44853)
Du lærer om kommunikation og samtaleteknik, så du får bedre forståelse for andres situation og kan håndtere konflikter i forhold til kunder og kolleger på en god måde.AMU-pris: DKK 624Medarbejderen som deltager i forandringsprocesser (44383)
Deltageren kan anvende værktøjer og metoder, der fremmer forandringsprocesser i relation til egen jobvaretagelse i faglærte og ufaglærte job.
AMU-pris: DKK 416
AI

I dette modul tager vi et bredt kig på kunstig intelligens (AI) – med særligt fokus på, hvordan AI kan bruges i merkantile arbejdsfunktioner. Vi dykker ned i både muligheder og udfordringer ved brugen af AI, og vi taler om de etiske overvejelser, man skal have med i baghovedet.
Du lærer, hvordan man skriver gode tekst-inputs – såkaldte prompts – til forskellige AI-systemer for at få de bedst mulige resultater.
Vi arbejder med en række forskellige AI-værktøjer som eksempelvis Copilot, ChatGPT, Le Chat, Gemini og Midjourney, så du får en god fornemmelse af, hvad der findes, og hvordan de kan bruges i praksis.
Når du har gennemført modulet kan du...
- Have en forståelse for hvordan generativ kunstig intelligens (AI) fungerer.
- Kende til muligheder og begrænsninger i de AI systemer vi har i dag.
- Vide hvordan du "prompter" dig frem til det bedst mulige resultat.
- Have kendskab til anvendelse af AI til at brainstorme, give feedback, udarbejde planer, skabe tekster, skabe billeder og meget mere.
- Kende til de praktiske og etiske dilemmaer omkring AI.
AI-systemer til merkantile arbejdsopgaver, basal (21985)
Efter kurset kan du på et grundlæggende niveau forholde dig til relevant lovgivning og regler for databeskyttelse samt anvende strategier og teknikker i kommunikation (prompting) med generative AI-systemer for at løse administrative arbejdsopgaver. Desuden vil du kende til etiske overvejelser ved brugen af AI i opgaveløsning.AMU-pris: DKK 416Anvendelse af store datamængder i regneark (40748)
Efter kurset kan deltageren opbygge regnearksmodeller, anvende egne formler, indbyggede funktioner og grafiske faciliteter, effektivisere og automatisere ofte forekommende arbejdsopgaver.
AMU-pris: DKK 208
Innovative processer i den administrative praksis (47606)
Efter uddannelsen kan deltageren arbejde med de forskellige faser i innovationsprocessen og på baggrund heraf identificere forandringsbehov som udgangspunkt for efterfølgende deltagelse i udvikling og implementering af nye innovative processer og tiltag indenfor det administrative område.
AMU-pris: DKK 416
Tekster og billeder

I dette forløb arbejder vi med, hvordan du skaber skarp og effektiv digital kommunikation – både i tekst og billeder. Du lærer at skrive tekster til nettet, der er lette at læse, rammer målgruppen og fungerer godt på skærm.
Vi ser også på, hvordan du redigerer billeder, så de understøtter budskabet og fungerer visuelt i forskellige digitale sammenhænge.
Derudover dykker vi ned i grundlæggende søgemaskineoptimering (SEO), så du får indsigt i, hvordan du gør din kommunikation mere synlig og nemmere at finde online.
Når du har gennemført modulet kan du...
- Skrive gode tekster til brug på nettet.
- Bruge indholdet på en hjemmeside til at forøge synligheden.
- Arbejde med at skabe og redigere billeder.
- Anvende AI til at skabe billeder.
Tekster til nettet - formulering og opbygning (22598)
Efter kurset kan du skrive og redigere tekster til hjemmesider og intranet, så de er overskuelige, brugervenlige, søgemaskineoptimerede og kan vurdere anvendelsen af og inddrage nye elektroniske kommunikationskanaler. Du kan anvende AI som et værktøj som et supplement til udarbejde af nævnte opgaver og forholde sig kritisk til de forslag der fremkommer samt overholde GDPR-reglerne.AMU-pris: DKK 416Billedredigering i medarbejderens jobfunktion (21984)
Efter kurset kan du på et grundlæggende niveau redigere digitale billeder ved udførelsen af arbejdsopgaver, hvor der benyttes digitale billeder som dokumentation og til visuel kommunikation.
AMU-pris: DKK 416
Søgemaskineoptimering af digital kommunikation (40814)
Kurset skal sætte deltageren i stand til at kunne forestå arbejdet i forbindelse med søgemaskineoptimeringen af mindre webløsninger. Herunder har deltageren opnået en viden om forskellene i funktionalitet mellem søgerobotter og ¿kataloger. Endvidere har deltageren et kendskab til de tekniske virkemidler, som kan bruges i søgemaskinearbejdet, samt begreber som "linkpopularitet" og "pagerank".
AMU-pris: DKK 208
Automatisering

I dette forløb sætter vi fokus på, hvordan du kan bruge automatisering til at gøre hverdagen på kontoret nemmere og mere effektiv.
Vi arbejder med RPA – Robotic Process Automation – som er en teknologi, der kan hjælpe med at automatisere rutineopgaver som for eksempel dataindtastning, overførsel af information mellem systemer eller generering af standarddokumenter.
Du lærer, hvad RPA egentlig er, hvordan man spotter de arbejdsopgaver, der er oplagte at automatisere, og hvordan man udvikler simple løsninger, der kan spare tid og mindske fejl i det daglige kontorarbejde.
Når du har gennemført modulet kan du...
- Have forståelse for hvad RPA går ud på.
- Identificere arbejdsopgaver der kan automatiseres med fordel.
- Udvikle RPA-modeller til at automatisere.
- Anvende AI teknologier til automatisering.
Introduktion til RPA i administrative funktioner (21969)
Efter kurset har du kendskab til RPA. Du kender begrænsninger og muligheder med RPA. Du kan handle ansvarligt og etisk korrekt ifht. automatisering af administrative opgaver og processer.AMU-pris: DKK 208Afdækning af administrative processer med RPA (21970)
Efter kurset kan du visualisere administrative processer. Du kan anvende værdistrømsanalyse til at udvælge hvilke dele der giver mening at automatisere via RPA. Du kan foretage en beregning på hvornår det at etablere en RPA giver mening.
AMU-pris: DKK 416
Udvikling af administrative processer med RPA (21971)
Efter kurset kan du på egen hånd designe, udarbejde og teste en RPA, ud fra et procesdiagram eller en værdistrømsanalyse. Du opnår forståelse for grundlæggende programmeringsprincipper og metoder inden for RPA.
AMU-pris: DKK 416