Find dit job på LinkedIn

Du har sikkert en profil på LinkedIn – men anvender du den på den rigtige måde i din jobsøgning? Læs her om, hvordan du bliver mere synlig for rekrutteringskonsulenter, og hvordan du kan anvende LinkedIn i din jobsøgning.

Du har sikkert hørt det mange gange som ledig eller jobsøger – du skal bruge LinkedIn. Men hvordan virker LinkedIn? Hvordan bliver jeg synlig for headhuntere? Spørgsmålene er mange!

Sandheden er, at flere og flere virksomheder anvender LinkedIn til at rekruttere medarbejdere, og derfor skal du være synlig for dem - og omvendt. LinkedIn har for nylig ændret deres design (brugergrænseflade om man vil), hvilket har resulteret i, at der er kommet nogle nye funktioner og der er flyttet lidt om. Her får du nogle tips til, hvordan du bliver mere synlig for headhuntere, finder målrettede jobs til dig samt meget mere.

Bliv fundet af headhuntere

LinkedIn anvendes mest af alt til at vise sin egen faglige identitet, udbygge og deltage i faglige netværk samt have adgang til viden, indsigt og muligheder. Netop netværk og muligheder er noget headhuntere tilbyder, og dem skal du være synlige overfor for at finde et nyt job.

På LinkedIn har du muligheden for at gøre dig mere synlig for headhuntere samt lave en mere målrettet jobsøgning. Du kan ændre i dine jobpræferencer, så der kommer målrettede jobs ud fra dine kompetencer og valg. Du kan vælge mellem følgende indstillinger i jobpræferencer:

  • Beliggenhed
  • Branche
  • Virksomhedsstørrelse

Dermed kan du også anvende LinkedIn til at søge jobs, ligesom du sikkert i forvejen bruger Jobindex og Jobnet.

Men det stopper ikke her!

Du kan også slå en funktion til, der viser rekrutteringskonsulenter, at du er interesseret i nye muligheder. Her kan du tilføje, hvilke jobs du er interesseret i, titel, jobtype samt en lille introduktion om dig selv, som rekrutteringskonsulenterne kan se. Dermed slipper du for at bombardere venner, fjender og familie med du er jobsøgende – det er nemlig kun rekrutteringskonsulenter, der anvender LinkedIn Recuiter, der kan se det. Herudover har du også mulighed for at dele din profil, så din profil kan deles med jobannoncøren, i det tilfælde hvor ansøgningen skal fuldføres uden for LinkedIn.

PS: Husk at udfylde intro, så rekrutteringskonsulenten kan læse om dig.

Se hvordan funktionerne virker i videoen

Få målrettede jobunderretninger

Hvem gider at logge ind på LinkedIn hver dag for at finde nye jobs, når du kan få det hele leveret? Ikke mig. LinkedIn har samme funktion som mange andre jobportaler, hvor du kan oprette en jobagent. På LinkedIn kan du administrere dine underretninger, hvor du kan vælge om du vil have underretninger om jobs på e-mail, mobil/desktop på dagligt, ugentligt eller månedlig basis. Disse underretninger på jobs vil stemme overens med de jobpræferencer, du har lavet i foregående afsnit.

Se hvordan du gør i videoen

Fordele ved en Premium konto som jobsøgende

Hvis du vil investere lidt penge i din jobsøgning, så er der selvfølgelig også mulighed for det. LinkedIn skal jo tjene penge på en måde. Men – det kan være småpenge givet ud i forhold til at finde et job. Den første måned som Premium kunde ved LinkedIn er gratis, hvorefter du skal betale for det. Som Premium kunde er mulighed for at vælge fire forskellige abonnementer; Job Seeker, Business, Salg og Rekruttering. Det mest oplagte valg for dig, der søger nye jobmuligheder, vil være Job Seeker.

image

Job Seeker abonnementet vil tildele dig forskellige funktioner i henhold til at gøre din jobsøgning effektiv på LinkedIn. Du kan eksempelvis sende direkte meddelelser til rekrutteringskonsulenter, være i toppen af rekrutteringskonsulenternes ansøgerlister, tage videokurser online, se hvor du står i forhold til andre kandidater, samt se hvem der har set din profil de seneste 90 dage, og hvordan de fandt dig. Herudover er der mange andre funktioner såsom lønstatistik, sammenligning af kandidater og tidligere medarbejdere i virksomheden, du ansøger.

image

Held og lykke med jobjagten på LinkedIn ;)

Martin Harboe Olesen

Martin Harboe Olesen
26. januar 2017