Regionale positivlister, april 2018: Her er de godkendte kurser

April 2018 bød på nye regionale positivlister fra de regionale arbejdsmarkedsråd. Vi har nærlæst dem og gelejder her i retning af de godkendte kurser.

Positivlisterne indeholder forslag til korte erhvervsrettede kurser, som er særligt relevante for ledige i hver enkelt af de 8 arbejdsmarkedsregioner. Der er derfor en regional positivliste for hver region.

image

SAP og ERP

Der er adskillige godkendte SAP-kurser i alle regioner på nær Bornholm. Blandt andet kan du komme på SAP introduktionskursus eller vælge mellem flere videregående forløb, eksempelvis med udgangspunkt i finans, indkøb eller salg.

De videregående forløb forudsætter dog i reglen, at du på forhånd har erfaring med SAP.

Find alle SAP-kurserne her

Prince2 projektledelse

Antallet af jobs hvor der specifikt efterspørges kompetencer indenfor projektarbejde eller projektledelse er steget eksplosivt de sidste 5 måneder.

Det afspejles i de regionale lister, hvor Prince2 / projektledelse nu er godkendt i alle regioner på nær Bornholm.

Find  kurser i Prince2 projektledelse her

Scrum

Scrum er verdens mest udbredte agile udviklingsmetode. Udbredelsen er i vækst, og selvom metoden oprindeligt blev udviklet til softwareudvikling, benyttes Scrum nu i alle brancher. Det er der en god grund til: metoden virker!

Scrum kan godkendes på alle regionale lister, pånær Sjælland og Bornholm.

Find kurser i Scrum her

CAD og 3D

Der er gode muligheder for opkvalificering indenfor CAD og 3D - et område hvor der jo i øvrigt også er mange ledige jobs.

Lidt afhængig af hvilken region du bor i, kan du vælge mellem eksempelvis kurser i AutoCAD, Revit eller Inventor fra Autodesks portefølje.

Find kurser i CAD og 3D hos Cadskolen

Regnskab og økonomistyring

Mængden af ledige regnskabsjobs er nogenlunde stabil og følger i reglen væksten på jobmarkedet, helt generelt. Et særkende ved de ledige jobs er dog en lidt højere frekvens af deltidsjobs.

Bor du på Sjælland eller i København har du mulighed for at tage et regnskabskursus for at komme i betragtning til de mange ledige stillinger.

Find kursus i økonomistyring med e-conomic & Excel her 

Grafisk design

Er du bosat i Nord-, Øst- eller Vestjylland kan du nu forbedre jobmulighederne med et kursus i grafisk design.

Det dækker først og fremmest over kurser i Adobes software, som har markant dominans i den grafiske branche. Dertil er det software med næsten uanede muligheder, og en relativt stejl læringskurve.

Find kursus i Adobe Creative Cloud her 

Ledelse og projektstyring

Fynboerne, bornholmerne og sønderjyderne mangler pt. muligheden for at komme på kursus i projektstyring, men i resten af landet er der fine muligheder for at komme på kursus.

Bor du i Vestjylland har du endvidere mulighed for at vælge akademimodulet Ledelse i praksis.

Find godkendte ledelseskurser her

IT certificeringer

Over hele landet er der stadig fokus på at få dækket kompetencegabet indenfor videregående IT. Der er muligheder for at forøge jobmulighederne med MSCD-certificeringer indenfor Windows Server, MS SQL, Xamarin, ASP.NET eller et af Microsofts App Builder - forløb.

Med mindre du bor i Nord- eller Østjylland er der også mulighed for eksempelvis at pryde CV'et med en Oracle Certified Professional-certificering. I vest-, øst- og nordjylland har du til gengæld også mulighed for en CompTIA Network+-certificering, som blandt andet udmærker sig ved at være platformsuafhængig.

Find IT certificeringer her

IT sikkerhed

Professionelle kompetencer indenfor IT sikkerhed er der rift om. Behovet afspejles i listerne for Nord-, Øst- og Vestjylland hvor der nu er mulighed for at øge kompetencerne med en CompTIA Security+-certificering.

AlleCompTIA-certificeringer er platformsuafhængige og er med adgang til et virtuelt testmiljø. Sidstnævnte er særlig anvendeligt i forhold til kurser i IT Sikkerhed.

Find CompTIA Security+ her

Kristian Høgh Stephansen

Kristian Høgh Stephansen
11. april 2018

Find positivlisten for din region her:

Nordjylland
Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt, Læsø, Mariagerfjord, Morsø, Rebild, Thisted, Vesthimmerland, Aalborg
Se positivliste

Vestjylland
Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive, Struer, Viborg
Se positivliste

Østjylland
Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs, Aarhus
Se positivliste

Sydjylland
Esbjerg, Fanø, Fredericia, Haderslev, Kolding, Sønderborg, Tønder, Varde, Billund, Vejen, Vejle, Middelfart, Aabenraa
Se positivliste

Fyn
Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Langeland, Nordfyn, Nyborg, Odense, Svendborg, Ærø
Se positivliste

Sjælland
Faxe, Greve, Køge, Lejre, Roskilde, Solrød, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Lolland, Næstved, Odsherred, Ringsted, Slagelse, Sorø, Stevns, Vordingborg
Se positivliste

Hovedstaden
København, Frederiksberg, Dragør, Tårnby, Albertslund, Ballerup, Brøndby, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Vallensbæk, Allerød, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Halsnæs, Furesø, Gribskov, Helsingør, Hillerød, Hørsholm, Rudersdal
Se positivliste

Bornholm
Bornholms regionskommune
Se positivliste

image