Regionale positivlister, oktober 2021: Her er de godkendte kurser

Oktober 2021 bød på nye regionale positivlister fra de regionale arbejdsmarkedsråd. Vi har nærlæst dem og gelejder her i retning af de godkendte kurser.

Positivlisterne indeholder forslag til korte erhvervsrettede kurser, som er særligt relevante for ledige i hver enkelt af de 8 arbejdsmarkedsregioner. Der er derfor en regional positivliste for hver region.

De fleste uddannelser kan også tilbydes som fjernundervisning - se nærmere på de enkelte kursusbeskrivelser.

Læs mere om kurserne her:

Download kursusoversigt:

I excelarket herover finder du en opdateret kursusoversigt over kurserne på Nyledige.dk og hvordan de fordeler sig i forhold til godkendelser på de regionale positivlister.

Grøn farve indikerer godkendelse mens gul farve indikerer lån fra tilstødende beskæftigelsesregion.

SAP vinder stadig udbredelse i mange store virksomheder herhjemme - men det kniber med at finde kvalificeret arbejdskraft. Der er adskillige SAP-kurser godkendte i alle regioner på nær på Bornholm.

Nyledige.dk udbyder blandt andet vores dansksprogede SAP introduktionskursus (også godkendt som jobrettet uddannelse) samt en bred vifte af videregående forløb - f.eks. indenfor finansbogholderi og controlling med SAP S/4 HANA.

Har du særlige ønsker og behov indenfor området, kan vi normalt også hjælpe. Kontakt os på telefon 7022 7226.

Find alle SAP-kurserne her

Nyt SAP-forløb med virksomhedspraktik

Nyt SAP-forløb kombinerer uddannelse, certificering og virksomhedspraktik. Målet er at uddanne de nye SAP specialister, som markedet efterspørger. Forløbet henvender sig først og fremmest til ledige dimmitender.

Læs mere om forløbet her

SAP kurser godkendt som jobrettet uddannelse
Leder du efter jobrettet uddannelse eller godkendte AMU-forløb indenfor SAP, har du også muligheder. Nyledige.dk udbyder SAP Introduktionskursus, som er landets eneste SAP kursus, der er godkendt som jobrettet uddannelse.

Der er stigende efterspørgsel efter kompetencer indenfor projektarbejde, projektledelse og agile metoder. Der er typisk mellem 1.500 og 2.000 ledige jobs, hvor en projektleder-certificering som eksempelvis PRINCE2 Practitioner er relevant (se de aktuelt ledige jobs på området her).

Det afspejles også i de regionale lister, hvor kurser i PRINCE2 eller projektledelse, SAFe eller Scrum er godkendt i alle regioner.

Find  kurser i Prince2, SAFe og Scrum her

Kurser i PRINCE2 og Scrum godkendt som jobrettet uddannelse
Der er mange muligheder for at kombinere PRINCE2 og Scrum med et akademimodul indenfor ledelse. Projektledelse med Scrum og Projektledelse med PRINCE2 er begge godkendte som jobrettet uddannelse. Se hele udvalget af akademimoduler i projektledelse.

I takt med globaliseringen er gode sproglige kompetencer i dansk, engelsk og tysk blevet mere og mere nødvendige i mange jobs.

Danmark handler mere med udlandet end nogensinde før, og som ansat er det derfor vigtigt at kunne begå sig internationalt med kunder, leverandører og kollegaer.

Nyledige.dk udbyder kurser i engelsk, tysk og dansk som andetsprog.

Find sprogkurserne her

Også godkendt som jobrettet uddannelse
Dansk som andetsprog, Engelsk sprogkursus og Tysk sprogkursus er også godkendt som jobrettet uddannelse på den nationale positivliste.

Mængden af ledige regnskabsjobs er nogenlunde stabil og følger i reglen væksten på jobmarkedet, helt generelt. Et særkende er dog en lidt højere frekvens af deltidsjobs.

Vi udbyder blandt andet Regnskab og bogføring inklusiv e-conomic og Excel som er godkendt på de regionale lister over hele landet undtagen i Nordjylland.

Find kurset her

Også godkendt som jobrettet uddannelse
Regnskab og bogføring inklusiv e-conomic og Excel er også godkendt som jobrettet uddannelse på den nationale positivliste.

Akademimodulet Iværksætteri i praksis (37590, 10 ECTS point) er her særligt målrettet kreative og akademikere som stiler mod at skabe en levedygtig freelancekarriere.

Kandidaterne på uddannelsen får kompetencer til enklere og hurtigere at etablere, udvikle og styre en kompleks freelancekarriere.

Forløbet er i øjeblikket godkendt på den regionale positivliste for Hovedstaden.

Find kurset her

Her er et område som i dén grad er ved at blive demokratiseret! Kompetencer indenfor grafisk design, videoredigering og basal billedbehandling er der rift om - også som en sekundær kompetence. Kandidater som kan redigere en video til virksomhedens facebookside, sætte en hurtig folder sammen eller fritskrabe et produktfoto, har du en markant fordel i deres jobsøgning.

Adobe CC - som blandt andet inkluderer Illustrator, Photoshop, InDesign og Premiere Pro er standarden på området. Nyledige.dk's kursus udbydes med opstartsgaranti og inkluderer adgang til softwaren, så kandidaten for alvor får mulighed for at fordybe sig i det praktiske. Godkendt i alle regioner.

Find kursus i Adobe Creative Cloud her

Akademimodulerne i ledelse, Lean-ledelse, forandringsledelse og projektledelse (som tidligere hed projektstyring i praksis) er i vid udstrækning godkendte - med små forskelle fra region til region.

De udbydes af UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i samarbejde med Nyledige.dk med et omfang på 10 ECTS point.

Alle kurser udbydes desuden med opstartsgaranti, og der er mulighed for at kombinere Projektledelse med PRINCE2 eller Scrum.

Find kurserne her

Ledelseskurser godkendt som jobrettet uddannelse
Projektledelse (herunder Projektledelse med PRINCE2 og Projektledelse med Scrum), Lean-ledelse i praksis, Forandringsledelse samt Ledelse i praksis er alle godkendte som jobrettet uddannelse på den nationale positivliste.

Over hele landet er der stadig fokus på at få dækket kompetencegabet indenfor videregående IT.

Nyledige.dk har stadig markedets mest omfattende udbud af IT certificeringer - i reglen udbudt med opstartsgaranti to gange om måneden.

I forhold til godkendelser, er der naturligt nok store regionale forskelle. Men der er for eksempel muligheder for at forøge jobmulighederne med Microsoft-certificeringer indenfor eksempelvis Azure, Windows Server, MS SQL, ASP.NET med flere.

Der er også stadig stor søgning mod kurser i IT sikkerhed som også giver kompetencer, som er bredt efterspurgte på arbejdsmarkedet - også som sekundær kompetence.

Find IT certificeringer her

Kristian Høgh Stephansen

Kristian Høgh Stephansen
26. april 2021

Find positivlisten for din region her:

Nordjylland
Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt, Læsø, Mariagerfjord, Morsø, Rebild, Thisted, Vesthimmerland, Aalborg
Se positivliste

Vestjylland
Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive, Struer, Viborg
Se positivliste

Østjylland
Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs, Aarhus
Se positivliste

Sydjylland
Esbjerg, Fanø, Fredericia, Haderslev, Kolding, Sønderborg, Tønder, Varde, Billund, Vejen, Vejle, Middelfart, Aabenraa
Se positivliste

Fyn
Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Langeland, Nordfyn, Nyborg, Odense, Svendborg, Ærø
Se positivliste

Sjælland
Faxe, Greve, Køge, Lejre, Roskilde, Solrød, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Lolland, Næstved, Odsherred, Ringsted, Slagelse, Sorø, Stevns, Vordingborg
Se positivliste

Hovedstaden
København, Frederiksberg, Dragør, Tårnby, Albertslund, Ballerup, Brøndby, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Vallensbæk, Allerød, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Halsnæs, Furesø, Gribskov, Helsingør, Hillerød, Hørsholm, Rudersdal
Se positivliste

Bornholm
Bornholms regionskommune
Se positivliste

Husk: Du kan også vælge kurser fra listerne i de tilstødende regioner

Brugen af positivlisterne er udvidet, så Jobcentrene nu kan bevilge kurser, som fremgår af positivlisterne i de tilstødende RAR-områder.

Målgruppen for den regionale uddannelsespulje er desuden udvidet, og omfatter nu alle ledige (undtagen personer i fleksjob).

Eksempel:

  • Du bor i Region Hovedstaden og kan derfor vælge kurser fra positivlisterne i Hovedstaden, på Sjælland samt Bornholm.

  • Du bor i Region Østjylland, og kan derfor vælge kurser fra positivlisterne i Østjylland, Vestjylland, Nordjylland samt Sydjylland.

Læs mere om forsøget med udvidelse af den regionale uddannelsespulje her (Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering, STAR).

Leder du efter jobrettet uddannelse?

Er du ufaglært eller faglært eller har du en kortere videregående uddannelse på baggrund af en faguddannelse? Så er du berettiget til 6 ugers jobrettet uddannelse, og kan med fordel undersøge dine muligheder for at komme på et kursus, som fremgår af den nationale positivliste.

Kurserne på den nationale positivliste skal søges gennem din A-kasse.

Nyledige.dk udbyder for tiden disse kurser som jobrettet uddannelse via den nationale positivliste:

image