Regionale positivlister, oktober 2020: Her er de godkendte kurser

Oktober 2020 byder på nye regionale positivlister fra de regionale arbejdsmarkedsråd. Vi har nærlæst dem og gelejder her i retning af de godkendte kurser.

Positivlisterne indeholder forslag til korte erhvervsrettede kurser, som er særligt relevante for ledige i hver enkelt af de 8 arbejdsmarkedsregioner. Der er derfor en regional positivliste for hver region.

Alle uddannelser* kan også tilbydes som fjernundervisning.

* Gælder ikke certificeringskurserne indenfor SAFe

Husk: Du kan også vælge kurser fra listerne i de tilstødende regioner

Fra 1. august til 31. december 2020 udvides målgruppen for den regionale uddannelsespulje til alle ledige (undtagen personer i fleksjob).

Desuden udvides brugen af positivlisterne, så der nu kan bevilges kurser, som fremgår af positivlisterne i de tilstødende RAR-områder.

Eksempel:

  • Du bor i Region Hovedstaden og kan derfor vælge kurser fra positivlisterne i Hovedstaden, på Sjælland samt Bornholm.

  • Du bor i Region Østjylland, og kan derfor vælge kurser fra positivlisterne i Østjylland, Vestjylland, Nordjylland samt Sydjylland.

Læs mere om forsøget med udvidelse af den regionale uddannelsespulje her (Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering, STAR).

image

SAP og ERP

SAP vinder stadig udbredelse i mange store virksomheder herhjemme - men det kniber med at finde kvalificeret arbejdskraft. Der er adskillige SAP-kurser godkendte i alle regioner på nær på Sjælland og Bornholm.

Nyledige.dk udbyder blandt andet vores dansksprogede SAP introduktionskursus (også godkendt som jobrettet uddannelse) samt en bred vifte af videregående forløb - f.eks. indenfor controlling med SAP S/4 HANA.

Har du særlige ønsker og behov indenfor området, kan vi normalt også hjælpe. Kontakt os på telefon 7022 7226.

Find alle SAP-kurserne her

SAP kurser godkendt som jobrettet uddannelse eller AMU-forløb
Leder du efter jobrettet uddannelse eller godkendte AMU-forløb indenfor SAP, har du også muligheder. Nyledige.dk udbyder SAP Introduktionskursus, som er landets eneste SAP kursus, der er godkendt som jobrettet uddannelse. Edutasia udbyder derudover godkendte AMU-forløb indenfor SAP (åbner i nyt vindue).

PRINCE2 projektledelse og Scrum

Der er stigende efterspørgsel efter kompetencer indenfor projektarbejde, projektledelse og agile metoder. Der er typisk mellem 1.500 og 2.000 ledige jobs, hvor en projektleder-certificering som eksempelvis PRINCE2 Practitioner er relevant (se de aktuelt ledige jobs på området her).

Det afspejles også i de regionale lister, hvor kurser i PRINCE2 eller projektledelse eller Scrum er godkendt i alle regioner på nær Bornholm.

Find  kurser i Prince2 og Scrum her

Kurser i PRINCE2 og Scrum godkendt som jobrettet uddannelse
Der er mange muligheder for at kombinere PRINCE2 og Scrum med et akademimodul indenfor ledelse. Projektledelse med Scrum og Projektledelse med PRINCE2 er begge godkendte som jobrettet uddannelse.

Regnskab og økonomistyring

Mængden af ledige regnskabsjobs er nogenlunde stabil og følger i reglen væksten på jobmarkedet, helt generelt. Et særkende er dog en lidt højere frekvens af deltidsjobs.

Vi udbyder blandt andet Økonomistyring med e-conomic og Excel som er godkendt på de regionale lister over hele landet undtagen på Fyn og i Nordjylland.

Find kurset her

Kurser i regnskab, økonomistyring og iværksætteri godkendt som jobrettet uddannelse
Leder du efter jobrettet uddannelse er der også mulighed for at komme på Økonomistyring med e-conomic og Excel samt på vores kursus i iværksætteri.

Grafisk design, videoredigering og billedbehandling

Her er et område som i dén grad er ved at blive demokratiseret! Kompetencer indenfor grafisk design, videoredigering og basal billedbehandling er der rift om - også som en sekundær kompetence. Kandidater som kan redigere en video til virksomhedens facebookside, sætte en hurtig folder sammen eller fritskrabe et produktfoto, har du en markant fordel i deres jobsøgning.

Adobe CC - som blandt andet inkluderer Illustrator, Photoshop, InDesign og Premiere Pro er standarden på området. Nyledige.dk's kursus udbydes med opstartsgaranti og inkluderer adgang til softwaren, så kandidaten for alvor får mulighed for at fordybe sig i det praktiske.

Find kursus i Adobe Creative Cloud her

Kurser i ledelse, forandringsledelse og projektledelse

Akademimodulerne i ledelse, forandringsledelse og projektledelse er i vid udstrækning godkendte -  med små forskelle fra region til region.

Porteføljen består pt. af Projektledelse (som tidligere hed projektstyring i praksis), Forandringsledelse og Ledelse i praksis. De udbydes af UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i samarbejde med Nyledige.dk med et omfang på 10 ECTS point.

Alle kurser udbydes desuden med opstartsgaranti, og der er mulighed for at kombinere Projektledelse med PRINCE2 eller Scrum.

Find kurserne her

Ledelseskurser godkendt som jobrettet uddannelse
Projektledelse (herunder Projektledelse med PRINCE2 og Projektledelse med Scrum), Forandringsledelse samt Ledelse i praksis er alle godkendte som jobrettet uddannelse på den nationale positivliste.

IT certificeringer

Over hele landet er der stadig fokus på at få dækket kompetencegabet indenfor videregående IT.

Nyledige.dk har stadig markedets mest omfattende udbud af IT certificeringer - i reglen udbudt med opstartsgaranti to gange om måneden.

I forhold til godkendelser, er der naturligt nok store regionale forskelle. Men der er for eksempel muligheder for at forøge jobmulighederne med MSCD-certificeringer indenfor Windows Server, MS SQL, Xamarin, ASP.NET eller et af Microsofts App Builder - forløb.

Kurser i de nye cloud-platforme og -teknologier er der også stor søgning på.

Find IT certificeringer her

Kristian Høgh Stephansen

Kristian Høgh Stephansen
7. oktober 2020

Find positivlisten for din region her:

Nordjylland
Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt, Læsø, Mariagerfjord, Morsø, Rebild, Thisted, Vesthimmerland, Aalborg
Se positivliste

Vestjylland
Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive, Struer, Viborg
Se positivliste

Østjylland
Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs, Aarhus
Se positivliste

Sydjylland
Esbjerg, Fanø, Fredericia, Haderslev, Kolding, Sønderborg, Tønder, Varde, Billund, Vejen, Vejle, Middelfart, Aabenraa
Se positivliste

Fyn
Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Langeland, Nordfyn, Nyborg, Odense, Svendborg, Ærø
Se positivliste

Sjælland
Faxe, Greve, Køge, Lejre, Roskilde, Solrød, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Lolland, Næstved, Odsherred, Ringsted, Slagelse, Sorø, Stevns, Vordingborg
Se positivliste

Hovedstaden
København, Frederiksberg, Dragør, Tårnby, Albertslund, Ballerup, Brøndby, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Vallensbæk, Allerød, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Halsnæs, Furesø, Gribskov, Helsingør, Hillerød, Hørsholm, Rudersdal
Se positivliste

Bornholm
Bornholms regionskommune
Se positivliste

image