Regionale positivlister, oktober 2019: Her er de godkendte kurser

Oktober 2019 byder på nye regionale positivlister fra de regionale arbejdsmarkedsråd. Vi har nærlæst dem og gelejder her i retning af de godkendte kurser.

Positivlisterne indeholder forslag til korte erhvervsrettede kurser, som er særligt relevante for ledige i hver enkelt af de 8 arbejdsmarkedsregioner. Der er derfor en regional positivliste for hver region.

image

SAP og ERP

SAP vinder stadig udbredelse i mange store virksomheder herhjemme - men det kniber med at finde kvalificeret arbejdskraft. Adskillige SAP-kurser er godkendte i alle regioner på nær Bornholm.

Nyledige.dk udbyder blandt andet vores dansksprogede SAP introduktionskursus (også godkendt som jobrettet uddannelse) samt en bred vifte af videregående forløb - f.eks. indenfor controlling med SAP S/4 HANA.

Kandidater med særlige ønsker og behov indenfor området kan vi normalt også hjælpe. Kontakt os på telefon 7022 7226.

Find alle SAP-kurserne her

Prince2 projektledelse og Scrum

Der er stigende efterspørgsel efter kompetencer indenfor projektarbejde, projektledelse og agile metoder. Der er typisk mellem 1.500 og 2.000 ledige jobs, hvor en projektleder-certificering som eksempelvis PRINCE2 Practitioner er relevant (se de aktuelt ledige jobs på området her).

Det afspejles også i de regionale lister, hvor kurser i PRINCE2 eller projektledelse eller Scrum er godkendt i alle regioner på nær Bornholm.

Find  kurser i Prince2 og Scrum her

Regnskab og økonomistyring

Mængden af ledige regnskabsjobs er nogenlunde stabil og følger i reglen væksten på jobmarkedet, helt generelt. Et særkende ved de ledige jobs er dog en lidt højere frekvens af deltidsjobs.

For kandidater på Sjælland, i hovedstadsregionen, på Fyn samt i Nord- og Østjylland udbyder vi blandt andet Økonomistyring med e-conomic og Excel.

Find kurset her

Grafisk design, videoredigering og billedbehandling

Her er et område som i dén grad er ved at blive demokratiseret! Kompetencer indenfor grafisk design, videoredigering og basal billedbehandling er der rift om - også som en sekundær kompetence. Kandidater som kan redigere en video til virksomhedens facebookside, sætte en hurtig folder sammen eller fritskrabe et produktfoto, har du en markant fordel i deres jobsøgning.

Adobe CC - som blandt andet inkluderer Illustrator, Photoshop, InDesign og Premiere Pro er standarden på området. Nyledige.dk's kursus udbydes med opstartsgaranti og inkluderer adgang til softwaren, så kandidaten for alvor får mulighed for at fordybe sig i det praktiske.

Find kursus i Adobe Creative Cloud her

Akademimoduler i ledelse, forandringsledelse og projektledelse

Akademimodulerne i ledelse, forandringsledelse og projektledelse er i vid udstrækning godkendte - men ikke i alle regioner.

Porteføljen består pt. af Projektledelse (som tidligere hed projektstyring i praksis), Forandringsledelse og Ledelse i praksis. De udbydes af VIA University College i samarbejde med Nyledige.dk med et omfang på 10 ECTS point.

Alle kurser udbydes desuden med opstartsgaranti.

Find kurserne her

Cisco CCNA og CCNP

Verdens vel nok mest udbredte netværkscertificering, Cisco CCNA, er igen godkendt i hovedstaden. Det samme er efterfølgeren CCNP.

For kandidater som stiler mod et job som netværkstekniker, systemadministrator eller lignende, er Ciscos certificeringer generelt svære at komme uden om - og der er jobs på området.

Vi udbyder som udgangspunkt CCNA og CCNP i routing- & switching-udgaverne, men kan også levere andre varianter (CCNA Security m.fl.).

Find Cisco CCNA og CCNP her

IT certificeringer

Over hele landet er der stadig fokus på at få dækket kompetencegabet indenfor videregående IT.

Nyledige.dk har stadig markedets mest omfattende udbud af IT certificeringer - i reglen udbudt med opstartsgaranti to gange om måneden.

I forhold til godkendelser, er der naturligt nok store regionale forskelle. Men der er for eksempel muligheder for at forøge jobmulighederne med MSCD-certificeringer indenfor Windows Server, MS SQL, Xamarin, ASP.NET eller et af Microsofts App Builder - forløb.

Kurser i de nye cloud-platforme og -teknologier er der også stor søgning på.

Find IT certificeringer her

Kristian Høgh Stephansen

Kristian Høgh Stephansen
4. oktober 2019

Find positivlisten for din region her:

Nordjylland
Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt, Læsø, Mariagerfjord, Morsø, Rebild, Thisted, Vesthimmerland, Aalborg
Se positivliste

Vestjylland
Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive, Struer, Viborg
Se positivliste

Østjylland
Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs, Aarhus
Se positivliste

Sydjylland
Esbjerg, Fanø, Fredericia, Haderslev, Kolding, Sønderborg, Tønder, Varde, Billund, Vejen, Vejle, Middelfart, Aabenraa
Se positivliste

Fyn
Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Langeland, Nordfyn, Nyborg, Odense, Svendborg, Ærø
Se positivliste

Sjælland
Faxe, Greve, Køge, Lejre, Roskilde, Solrød, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Lolland, Næstved, Odsherred, Ringsted, Slagelse, Sorø, Stevns, Vordingborg
Se positivliste

Hovedstaden
København, Frederiksberg, Dragør, Tårnby, Albertslund, Ballerup, Brøndby, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Vallensbæk, Allerød, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Halsnæs, Furesø, Gribskov, Helsingør, Hillerød, Hørsholm, Rudersdal
Se positivliste

Bornholm
Bornholms regionskommune
Se positivliste

image